İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen 30. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında İnegöl'e gelen delegasyonların Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a ziyaretleri sürüyor.

Başkan Aktaş, bugün makamında Kosova Mitroviça'dan gelen heyeti konuk etti.

KARDEŞLİK KARŞILIKLI GİDİP GELMEKTİR

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Başkan Aktaş, Mitroviça'dan gelen Başkan Yardımcıları Erol Zekeriya ve Faruk Muyka'ya ile beraberindeki heyet ve Rumeli Dernek Başkanı Salim Kaplan'a teşekkür ederek konuşmasına başladı. 30. Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin bütün hızıyla, güzellikleriyle devam ettiğini belirten Aktaş,

"Hem yabancı ve yerli folklor ekiplerimiz İnegöl'e renk katarken, çadır etkinlikleriyle de kültür derneklerimiz, hemşeri derneklerimiz güzelliklerini ortaya koyuyor. Aynı zamanda yurt içinden ve yurt dışından misafirlerimizi de ağırlamaya devam ediyoruz.

İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti

Mitroviça bizim yaklaşık 8-9 yıl önce kardeş olduğumuz bir şehir. Orada iftar organizasyonları yaptık, erzak dağıtımları yaptık, cenaze hizmetleri binası yaptık, beraberinde karşılıklı gidiş gelişlerimiz var. Tabi sağ olsun özellikle Başkan Yardımcımız Erol Zekeriya Bey bizleri hiç kırmadı. Birçok etkinliğimize, organizasyonumuza katılmaya iştirak etmeye çalıştı.

Bugün diğer Başkan Yardımcımız Faruk Bey de buradalar. Dün akşam anfi tiyatroda misafirimiz oldular, çadır etkinliklerimize katıldılar. İnşallah Cuma gününe kadar burada beraber olup ondan sonrada inşallah onları yolcu edeceğiz. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Bizi sayıp kilometrelerce öteden buraya gelmeleri bizim için büyük bir onurdur ama kardeş olmanın gerekliliği de tabi ki karşılıklı gidip gelmektir. Ziyaret etmektir, hasbihal etmektir, hal hatır sormaktır. Onlarda bunun gereğini yerine getiriyorlar. Ben bu vesileyle kendilerine çok teşekkür ediyorum. Onların şahsında tüm Mitroviça halkına selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

KENDİMİZİ EVİMİZDE HİSSETTİK

Mitroviça Belediye Başkanı Faruk Muyka'da ziyarette kısa bir açıklama yaptı. İnegöl Belediyesi ve Alinur Aktaş ile kardeş belediye olduklarını hatırlatan Muyka,

"Bütün bu zaman da yakından ilişkilerimiz oldu ve güzel ilişkiler kurduk. İnanın ki bu işbirliği ileride de devam edecektir. Burada bütün Mitroviça halkının saygı ve selamlarını gönderdikleri bildirmek ister, birde İnegöl'ün bütün gönderdikleri yardımları için teşekkürlerini sunmak isterim.

Başkanın da dediği gibi, akşam da festivale katıldık ve İnegöl'de var olan kültür ve sanatı gördüğümüzde biz gerçekten çok memnun kaldık. Başkanımızın sunduğu misafirperverlikten dolayı biz kendimizi kendi evimizde gibi hissettik. En içten saygılarımı ve teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimleri gerçekleştirilerek ziyaret son buldu.