Kepez Belediye Başkanı Kocagöz: “Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi, suçsuzum” Kepez Belediye Başkanı Kocagöz: “Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi, suçsuzum”
Geçen yıl merkezde ana güzergahlarda karla mücadele çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, il sınırlarının Büyükşehir’e dahil edilmesiyle birlikte bu yıl ilk kez ilçelerde ve köy yollarında da çalışma yapacak. 23 ekiple il merkezinde, 19 ekiple de köy yollarında gündüz, akşam ve gece olmak üzere 3 vardiya halinde yapılacak çalışmalarda 250 personel görev alırken, Kent Estetiği Şube Müdürlüğü de 100 kişilik personelle, yaya kaldırımları, tretuvarlar, alt ve üst geçitlerde kar temizleme çalışması gerçekleştirecek. Hizmet alanının geniyle birlikte yaklaşık 3 milyon liraya 9 yeni kar temizleme aracı da filoya dahil edilirken çalışmalarda 5 adet kar bıçaklı tuz sericili unimog, 9 adet karbıçaklı tuz sericili kamyon, 9 adet kürekli tuz kamyonu, 2 greyder, 2 beko/loder, 1 loder ve 1 ekskavatör kullanılacak. Köy yollarında ise 19 greyder, 19 greyder takip eden araç ve 4 kar bıçaklı kamyon hizmet verecek.

Fen İşleri şantiyesinde düzenlenen törenle yeni alınan karla mücadele arazlarının tanıtımını yapan ve karla mücadele çalışmalarının startını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yıl 5 bin kilometrelik ana arterin yanı sıra tüm köy yollarında da karla mücadelenin Büyükşehir ekipleri tarafından yapılacağını hatırlattı. Yeni alınan araçlarla birlikte toplam 85 iş makinesinin karla mücadeleye hazır olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “İhtiyaçlar doğrultusunda bu sayıyı artırma gücüne sahibiz. Yeter ki kar yağsın. Her ne kadar barajlarımızda doluluk oranı açısından bir sıkıntı yaşamasak da kar önemli. Bol bol kar yağsın, biz de karla nasıl mücadele edildiğini herkese gösterelim. Çünkü her türlü tedbiri aldık” dedi.