17 İLÇEDE 1.666 OKULDA 570 BİN ÖĞRENCİ

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023 vizyonunu gerçekleştirmek ve bunun bir adım ötesine geçerek 2053 ve 2071 vizyonunu göğüsleyecek olan gençlerimize ve kadim şehir Bursa'mıza yakışan eğitim hizmetini sunmak öncelikli hedefimiz.Çocuklarımızın sosyal, akademik ve manevi alanlarda gelişimlerini sağlayabileceğimiz uygun fiziki ortamların oluşturulması için meslektaşlarımla verdiğimiz mesai elbette ki hiçbir zaman bitmeyecek. Bursa olarakbugün itibariyle 17 ilçede 1.666 okulda 570 bin öğrenci yaklaşık 40 bine yakın öğretmen ve idarecimizle 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemini geride bırakıyoruz. Yoğun bir çalışma dönemini geride bırakarakkısa bir dinlenme molası verecek olan öğrenci ve öğretmenlerimizinikinci döneme aynı şevk ve azimle tekrar başlayacaklarına inanıyorum.

Kıymetli Meslektaşlarım,Ellerinizde şekillenecek olan geleceğimiz; bugün bir fidan, yıllar sonra ise gölgesinde sakin, huzurlu ve mutlu bir hayat süreceğimiz bir gelecek olacak. Okula başladığımız ilk gün bizlerle kurduğunuz ilk göz temasıyla başlayan eğitim hayatımız, gönlümüzde ve kariyerimizde sizleri müstesna bir yere taşıdı. Bize bir harf öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi düstur edinmiş bir milletin mensupları olarak sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Ülkemiz,"Eğitimde 2023" ideallerine siz değerli meslektaşlarımın yüksek katkıları sayesinde, yetiştirdiğiniz ufku geniş, ilim ve hikmet sahibi, sorgulayan, nitelikli nesillerle birlikte ulaşacaktır. Çalışmalarınızı aynı azim ve kararlılıkla sürdürmenizi diliyorum.

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

EKSİKLERİNİ GÖRMEK İÇİN BİR FIRSAT

Kıymetli Velilerim,Sizlerle birlikte karne heyecanını bugün karne alan çocuğum sayesinde ben de paylaşıyorum ve sizleri bizzat içinizden birisi olarak çok iyi anlıyorum. Bireysel olarak sadece kendi çocuğunuzun geleceğini değil ülkemizin de geleceğini sizlerin şekillendirdiğinizi, yapmış olduğunuz bu kutsal görevde yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim.Unutmayalım ki, çocuklarımızın bugün aldığı karneler onların sadece başarı ya da başarısızlık göstergesi değildir. Karne notları öğrencilerimizin eksik yönlerini tamamlamaları için en önemli fırsattır. Tatil süresi içinde çocuklarımızla birlikte sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılalım. Elbette ki kitap okuyalım ve okutalım.

Kıymetli Öğrencilerim,Ülkemizi sosyal, ekonomik ve bilimsel açıdan muasır medeniyetler seviyesine getirecek ve geleceğimize yön verecek yarının büyükleri sizlersiniz. Evlerinizde anne ve babalarınızın, okullarınızda ise öğretmenlerinizin tüm çalışma ve emekleri sizler için. Gelecek, sizlerle birlikte gelecek. Bu duygu ve düşüncelerle,tüm idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir tatil geçirmeleri dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum."