İYİ Parti’de üst düzey istifa! İYİ Parti’de üst düzey istifa!
Geçtiğimiz Pazar akşamı heykel önünde İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği tarafından gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit ile Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli programa katılarak, etkinliğe destek verdiler. 

İSRAİL BAYRAKLARI YAKILDI
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ‘Katil İsrail, Filistin’den defol’ ‘Gazze’ye selam direnişe selam’ şeklinde sloganların atıldığı etkinlikte, İsrail bayrakları da yakıldı. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte ayrıca Filistin’in üzerine yağdırılan bombaların sesleri canlandırıldı. 

‘MEHMETÇİK GAZZE’YE GİTSİN’
İsrail aleyhine sloganlar atan bazı vatandaşların ‘Mehmetçik Gazze’ye gitsin’ şeklinde sloganlar atması ise dikkat çekti.  

“YÜREĞİMİZ KANIYOR”
Gazze’deki acıya dikkat çeken AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Yarın bizim için bayram. Ama yüreğimiz kanıyor, yüreğimiz yaralı, yüreğimiz param parça. Yüreğimizi param parça yapanlar ve yüreğimizi param parça yaparak aramıza nifak tohumu sokarak bizi ayırmaya çalışanlar var. Yaklaşık 15 gündür Gazzede katilce hunharca vahşice kardeşlerimizin üzerine savunmasızca bombalar ve fosfor bombaları atıyorlar. Onları orada katlediyorlar, onları orada yok etmeye çalışıyorlar. Ama bilmiyorlar bir Musa mutlaka sağ kalacak Allah onlara o günüde gösterecek” dedi.

KONUŞMASI SLOGANLARLA KESİLDİ
Milletvekili Hüseyin Şahin’in konuşması zaman zaman grup tarafından atılan sloganlar nedeniyle durdu. Sloganlar eşliğinde konuşmasını tamamlayan Hüseyin Şahin’in ardından söz alan İHH İNİYAD Başkanı Fikret Bayram duygu yüklü bir konuşma yaptı. 

“MÜSLÜMANLARIN ORUÇLARI ZORLA AÇILDI”
Ramazanda Müslümanların zulüm gördüğünü belirten Başkan Fikret Bayram, “İlk haberler Doğu Türkistan’dan geldi. Müslüman kardeşlerimizin oruçlarının zorla açıldığı şeklindeydi. Ama orada yapılan bu zulüm tek değildi. Suçsuz yere katledilen canlar, her türlü işkenceye maruz kalan çocuk görüntüleri sosyal medyada paylaşılıyordu. Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin katledilme görüntülerine ise zaten alışmıştık ve tepki vermez hale gelmiştik.” 

“MÜSLÜMANLARIN TOPLU HALDE İFTAR AÇMALARI YASAKLANDI”
“Tüm bunlar yetmiyormuş gibi Özbekistan iktidarının Müslümanlara yaptığı baskılarda sınır tanımaz hale geldi. Belki birçoğunuz duymadı bile ve belki de inanmayacaksınız ama Özbekistan Din İşleri Dairesi yayınladığı genelge ile Müslümanların toplu halde iftar açmalarını yasaklarken camilerin dışında teravih kılmak ve kuran okumakta yasaklandı. Geçtiğimiz günlerde cep telefonunda kuran-ı kerim bulunan bir vatandaşı 5 yıl hapse mahkûm edildi. Artık gündemimizden düşmeye başlayan bir Suriye gerçeği var. Mısırı ve Libya’yı saymıyorum bile. 18 yaşından küçük çocuk ve gençlerin camiye gitmelerinin yasaklandığı Tacikistan’da dini derneklere üye olmakta suç kapsamına alındı” diye konuştu.  

“17 TEMMUZ GECESİ YÜREĞİMİZDEN VURULDUK”
İsrail’in Filistin’e 17 Temmuz gecesi saldırmaya başladığını hatırlatan Başkan Bayram, “17 Temmuz gecesi yüreğimizden vurulduk. İsrail son zamanlarda mutat hale getirdiği Ramazan bombardımanlarından birine daha, sahiplerinden aldığı güçle başladı.  Sonrasında her düşen bomba ve artan sivil kayıplar. Bilanço 1100 sivil kardeşimizin şahadeti, 7000 civarında yaralı. Cerrahi müdahalelere ne tıbbi teçhizat yetiyor ne de ilaç. Allah’ım bu ne zulümdür böyle. Tüm dünya devletleri sessiz, tüm dünya liderleri aymaz. İçlerinde Türkiyenin de olduğu bir kaç ülke çıkarabiliyor sesini.”

MÜSLÜMAN ÜLKELERE ÇAĞRI
“Yok, mu ümitlerimiz, var elbette var. Onlarca ülkede iktidarlar değil ama halk gösteriler yapıyor. İsrail aleyhinde gösterilerin yasaklandığı Fransa’da halk ayağa kalkıyor. Arjantin, İngiltere, Brezilya, Şili, İrlanda ve daha birçok ülke protesto gösterileri ile sarsılıyor. Yapılan gösterilere insaf izan sahibi Yahudiler bile katılıyor. Peki, yeter mi" Tabi ki yetmez. Çünkü bilinmelidir ki İsrail sadece güçten anlar. 100lerle ifade edilen askeri kayıplarından sonra yapılan ateşkesin uzatılmasını istemelerinden anlıyoruz. İşte bunun için diyoruz ki sadece söze dayalı yaptırımlar yetmez. Hemen en kısa zamanda bütün Müslüman ülkeler bir araya gelmeli ve oluşturulacak birliğe hem insan hem de silah gücü katarak Gazze halkının yanında yer almalıdır” ifadelerine yer verdi. 

“İSLAM ÜLKELERİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”
Başkan Bayram şöyle devam etti: “Unutulmamalıdır ki Gazze, Filistin toprağıdır. Çocuklar ile kadınlar öldürülürken, İslam ülkeleri üzerine düşeni yapmalıdır. Bütün konsolosluklar ve büyükelçilikler İslam devletlerinin topraklarından tamamen gönderilmelidir. En azından tüm ticari ilişkileri kesen Şili kadar şahsiyetli olunmalıdır. Venezüella kadar dik durulmalıdır. İddia ediyoruz ki İslam ülkeleri İsrail’le ilişkiyi kessin abluka altına girecek olan İsrail olacaktır.”

“FİLİSTİNLİLER ÇOCUK VE KADIN ÖLDÜRMÜYOR”
“Filistinliler çocuk ve kadın öldürmüyor. Siyasi ve askeri anlaşmaları İsrail’le yapanlar, Filistin’le yapsın aynı anlaşmaları. İllegal bir yapılanmadan bahsetmiyoruz. Milyonlarca Filistinlinin kendini savunma hakkından bahsediyoruz. Eğer tablo değişmeyecek olursa eğer bu ablukayı kaldırmazsanız ve bu savaşı durdurmazsanız İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın dediği gibi başka formüller başvurmak zorunda kalacağız. Bizler iftarda orucunu İsrail bombası ile açıp şehit olan annelerin, çocukların görüntülerini izleyip evimizde oturmaya razı değiliz.” 

“CANLI KALKAN OLMAK İÇİN YOLA ÇIKARIZ”
“Havadan mı olur, denizden mi olur yâda karadan mı olur Gazzeli kardeşlerimize canlı kalkan olmak için yola çıkarız. Kendi çalan kendi oynayan sözü vardır. Böyle bir organizasyonda canlı kalkan olmaya var mısınız" Mavi Marmara’nın ikinci seferinde şerefli birer yolcu olmaya var mısınız" Buradan Siyonist İsrail’e sesleniyoruz; ‘Ey İsrail tüm dünya senin terörist bir yapı olduğunu anladı. Gel inadından vazgeç yoksa geri dönüşü olmayan yolda yok oluşun pençesinde can vereceksin.  Seninle birlikte vatandaşlarının da hayatlarını tehye atmaktan vazgeç.”

ETKİNLİK, YATSI NAMAZIYLA SONA ERDİ
Bayram’ın konuşmasının ardından Suriyeli bir kişi tarafından dua yapıldı. Daha sonra heykel önünden Fatih camiye kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından kılınan taysı namazı sonrası etkinlik sona erdi ve kalabalık grup dağıldı.