Başkan Yardımcısı Oğuz Koçan, Avrupa'nın gözü önünde 8 bin 372 Boşnağın topluca katledildiği 20'nci yüzyılın en büyük insanlık ayıbı Srebrenitsa Soykırımı'nın 22'nci yıldönümü olduğunu söyledi.

8 BİN 372 BOŞNAK TOPLUCA KATLEDİLDİ

Srebrenitsa Katliamı'nın 22'nci yıldönümünü nedeniyle bugün bir program düzenleneceğini ifade eden Koçan, "8 bin 372 sayısı 12-77 yaş arası olmak üzere 8 bin 372 erkek ve sivil Boşnağın topluca katledildiği, sadece resmi olarak bilinen kurban sayısıdır. Toplu katliama ilaveten, başta tecavüz olmak üzere kötü muameleye maruz kalan çok sayıda mağdur edilmiş kadın da söz konusudur."

"Bosnalı Sırp askerler, Boşnakların bazılarını, toplu infaz yerlerinde; bazılarını, yollarda, bazılarını dağlarda katliamdan kaçmak isteyenleri de çeşitli tuzaklar kurmak suretiyle hunharca katletmişlerdir. Katledilen bu masum siviller önce toplu mezarlara gömülmüşler daha sonra cesetler gömüldükleri yerden kimlikleri tespit edilemesin diye parçalanacak şekilde kepçelerle çıkartılmış sayıları ve yerleri hala bilinmeyen diğer toplu mezarlara gömülmüşlerdir."

22 YIL GEÇTİ

"Bugün, Srebrenitsa'daki Boşnak katliamının üzerinden tam 22 yıl geçmesine rağmen Bosna Sırp Cumhuriyeti ile Sırbistan'daki siyasi ve sosyal çevreler, soykırımı hala inkar etmektedirler. Bu inkarı, bu önemsizleştirme gayretini, Sırbistan'ın önceki Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç'in 'Askerler, biraz ileri gitmişler...' şeklindeki ifadesinden de görmek mümkündür."

Peygamber kayın babanın, peygamber damadı kimdir? Peygamber kayın babanın, peygamber damadı kimdir?

5 SAAT SÜRECEK

"Bosna-Hersek ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek üzere iki ülke arasında bir köprü oluşturan İNBOSDER, Srebrenitsa Soykırımı'nı anlamlı bir protesto ile anıyor. Program, bugün saat 17.00 ile 22.00 Sani Konukoğlu Camii önünde gerçekleştirilecek."

"Unutulmaması gereken 2'nci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yaşanmış en büyük soykırım Srebrenıtsa Soykırımı için (BM) Birleşmiş Milletler tarafından korunması gereken Srebrenitsa ve çevresindeki 8 binden fazla Müslüman erkek ve çocuğun, Temmuz 1995'te sistematik biçimde hunharca katledildiğidir" diye konuştu.