Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Kültürpark içinde 4 lise öğrencisi arasında yaşanan ve görüntüleri sosyal medyaya yansıyan kavgaya karışan 4 kız öğrenci son kez hakim karşısına çıktı.
Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda, Y.D. isimli 15 yaşındaki genç kız 'Özel hayatın gizliliğini ihlal' suçundan 1 yıl 3 ay, 'Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı olarak ifşa' suçundan 1 yıl 3 ay ve 'Kasten yaralama' suçundan ise 100 gün kamu cezasına çarptırıldı. Y.D.'nin aldığı 100 günlük kamu cezası 2 bin lira para cezasına çevrildi.
N.N.Ö isimli 15 yaşındaki genç kız ise olayın videosunu çekerek yayınladığı için, 'Özel halin gizliliğini ihlal' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olaya karışan bir diğer genç kız 18 yaşındaki N.K. ise 'Kasten yaralama' ve 'Hakaret' suçlarından toplamda 4 bin 980 lira para cezasına çarptırıldı.
Son olarak T.D. isimli 18 yaşındaki genç kız ise 'Hakaret' suçundan beraat ederken, 'Kasten yaralama' suçundan ise 2 bin 660 lira para cezasına çarptırıldı.
CEZALARI ERTELENDİ
Toplamda 3 yıl 4 ay hapis cezası ve 9640 lira para cezasına çarptırılan gençlerin cezaları ise ertelendi. Cezaları ertelenen gençler, önümüzdeki 3 yıl içerisinde farklı bir suça karışmaları durumunda, ertelenen cezalarını da çekecekler.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Geçtiğimiz yıl Şubat ayında öğrenciler arasında çıkan ve cep telefonu kamerası ile çekilen kavga görüntüleri dehşete düşürmüştü. Hikmet Şahin Kültürparkı'nda toplanan öğrenciler, bank üzerinde oturup sohbet ederken, iki kız öğrenci arasında tartışma çıkmış, bir kız, uçan tekme atarak bir öğrencinin yüzüne vurmuştu. Tekmenin ardından kıza yumruklar savuran öğrenciyi erkek arkadaşları durdurmuştu.