Kaymakamlık binasında gerçekleşen ziyarette, Spina Bifida ( Bedensel Engelli) hastası olan çocuklar ve anneleri, Kaymakam Ali Akça'ya çocukları ile ilgili bazı isteklerini dile getirirken, bu çocukların normal yaşamda karşılaştıkları bazı engellerle ilgili görüş alış verişinde bulundular.

İNEGÖL TEMSİLCİLİĞİ OLUŞTU

Türkiye Spina Bifida Derneği'nin İnegöl Temsilciliğini oluşturduklarını ifade eden Saadet Turan; "Ayrık ve açık omurga anlamına gelen Spina bifida, en sık görülen doğuştan olma hastalıklardan birisidir. Ülkemizde her 1000 canlı doğumdan 3'ü spina bifida veya benzeri bir durumla doğmaktadır. Halk arasında "Bedensel Engelli" şeklinde ifade edilen hastalık nedeniyle çocuklarımızın yaşamlarını kolaylaştırma adına Sayın Kaymakamımız Ali Akça'yı ziyaret ederek oluşturduğumuz temsilcilikle ilgili ve spina bifidalı çocuklarımızla ilgili fikir alış verişinde bulunduk. Sayın Kaymakamımız bize her konuda destek ve yardımcı olabileceklerini ifade etti. Bize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

DEVLETİMİZ ENGELLİNİN YANINDA

"Bugün güzel dostlarımızı misafir etmekten dolayı mutluluk duyduk" diyen Kaymakam Ali Akça ise; "Anneler olarak özel bir gayret içinde olduğunuzu değerlendiriyorum, Çünkü anneler babalarından daha çok çocuklarının üzerine titrerler. O yüzden olsa gerek Peygamber Efendimiz 'Cennet annelerin ayakları altındadır' diye buyurmuştur. Devletimiz çok şükür sosyal devletin olmanın gereği böyle özel çocuklarımıza yönelik hizmetlerini artırarak sürdürüyor. Ben katıldığım toplantılarda ve konuşmalarımda vurguladım özel bir husus var. Bir toplum genciyle, yaşlısıyla, engellisiyle, engelsiziyle, zenginiyle ve fakiriyle bir bütündür. İnsana insan gibi muamele etmek insanlığın gereğidir. Hepiniz güzel ve değerli insanlarsınız çocuklarsınız. Ben ziyaretinizden dolayı memnuniyet duyduğumu bir kez daha ifade ediyorum. Bu arada spina bifida yahut açık omurilik doğuştan gelen bir hastalık anlamına geliyor. Bunun hakkında sizin sayenizde fikir sahibi oldum. Aynı zamanda benim öğretmenim oldunuz teşekkür ediyorum sizlere" diye konuştu.

Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi