Hükümetin çok doğru bir karar aldığına değinen Uğurdağ, KDV oranının düşürülmesinin İnegöl mobilya sektörüne ciddi bir şekilde katkı sağlayacağını söyledi.

"15 gündür ziyaretçilerimiz çoğaldı" diyen Uğurdağ,

"Mağazada mobilya ihtiyacı olan perakendeci ziyaretçilerimiz ürünleri gezmeye, fiyatlarını araştırmaya başladılar.

Özellikle de sezon başı olması hasebiyle inşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda hem KDV indirimiyle birlikte hem de sezon başının da vermiş olduğu hareketlilikle biraz daha canlı bir ekonomiye önümüzdeki aylarda sahip olacağın diye düşünüyorum."

"KDV'nin %18'den %8'e düşmesi bizim gibi mobilya sektörü ile geçimini sağlayan şehirlerde psikolojik bir motivasyon sağlamıştır.

İnşallah bu psikolojik motivasyonla birlikte ticari aktiviteye de çok hızlı bir şekilde döner ve üreticilerimiz rahat bir nefes alır diye düşünüyoruz." diye konuştu.

DÜĞÜN SEZONU YAKLAŞIYOR

FTX kurucusu dolandırıcılık suçundan hüküm giydi FTX kurucusu dolandırıcılık suçundan hüküm giydi

Düğün yapacak çiftlerin şimdiden mobilya mağazalarını ziyaret etmeye başladığına değinen Uğurdağ,

"Düğün sezonu yaklaşıyor. Özellikle nihai tüketiciler yaklaşan bu düğün sezonuyla birlikte mağazalarımızı ziyaret etmeye başladılar.

Bu başlangıçla birlikte KDV oranının da aynı zamanda düşmüş olması hem nihai tüketici açısından büyük avantaj sağlayacak hem de ihtiyaçlarını erteleyen nihai tüketicilerimize ihtiyaçlarını ön plana çekme veya hemen alma kararını verme noktasında çok faydalı olacak" dedi.

Uğurdağ, indirim döneminde mobilya alacakların en az %10'luk bir kar elde edeceğini aktardı.