Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Enflasyonla Topyekun Mücadeleye, ekonomide dengelenmeye ve istihdama destek amacıyla başlattığımız ve yılsonu itibariyle sona eren ÖTV ve KDV indirimlerini yeni yılda 3 ay süreyle devam ettiriyoruz. İndirimlerimiz milletimize ve sektörlerimize hayırlı, uğurlu olsun' diyerek indirimin devam edeceğinin müjdesini verdi. Bu karar İnegöl'ün lokomotif sektörü mobilyada olumlu karşılandı.

Otomotiv ve beyaz eşyada ÖTV, mobilya ve konutta KDV indirimlerinin 3 ay daha devam edeceği kararını değerlendiren İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) Başkanı Hakan Özdemir, "Geçen yıl ekonomideki olumsuz gelişmeler nedeniyle özellikle mobilya sektörde sıkıntılar yaşandı. Sektörün can çekiştiği dönemde KDV oranının 10 puan düşürülmesi sektörü motive edici bir hamle oldu. Bu indirimin 3 ay daha uzatılmasının etkilerini göreceğiz" dedi.

Altın Alacaklara Sevindirici Haber Geldi! 23 Nisan Güncel Altın Fiyatları Altın Alacaklara Sevindirici Haber Geldi! 23 Nisan Güncel Altın Fiyatları

Başkan Özdemir, "Sektörün eski dinamizmini yakalamak adına KDV indiriminin devam etmesi sektör tarafından bekleniyordu. Mobilya sektöründe KDV'nin yüzde 8'e indirilmesi, sektörü içinde bulunduğu daralmadan bir nebzede olsa çıkartacaktır. KDV indirimi sadece üretici için değil, tüketici için de büyük avantaj sunuyor. İş dünyası olarak indirimlerin süreli değil, kalıcı olmasını istiyoruz" dedi.

Mobilyanın özellikle İnegöl'de insanlara iş ve aş sağlamak için lokomotif bir sektör olduğunu ifade eden Özdemir, "KDV indiriminin sektöre canlılık kazandırdığı rakamlardan da anlaşılıyor. İndirimin net bir şekilde karar verilip kalıcı olmasından yanayız. Devlet büyüklerimiz bu konuda gereğini yapacaktır. KDV indirimi uygulamasıyla satışlarını artıran mobilyacılarımız, ülkemizin ekonomisine, büyümesine destek vermekte ve vermeye devam edecektir" dedi.

Başkan Hakan Özdemir, ahşap ve plastik mobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarını kapsayan indirimin hammadde alımında da uygulanması gerektiğine dikkat çekerek, "Mobilyacı esnafımız yüzde 18 ile hammadde girişi yapıyor ama satarken yüzde 8 ile çıkış yapıyor. Mobilyada KDV indirimi yapılırken sektör temsilcilerinden de görüş alınsın. KVD indirimi; hammadde yani sunta, MDF, sünger, boya malzemesi, mobilya aksesuarlarında KDV yüzde 18 iken, mobilyanın son kullanıcıya yüzde 8 KDV ile satılmasını öngörüyor. Yüzde 8'e tabi tutulan mobilya ile aynı malzemeden üretilen kapı, parke ve benzeri ürünlerde yüzde 18 KDV uygulanmaya devam ediliyor. Bu uygulamada ne gibi kriterlerin göz önüne alındığını merak ediyoruz. İşletmelerimiz bir ürünü ortaya çıkarmak için aldıkları tüm hammaddeye yüzde 18 KDV ödüyor. Bu da adaletsizliğe yol açıyor. Bir adım atılırken bu hususlarında göz önünde bulundurulmasının daha doğru hamle olacağına inanıyoruz" diye konuştu.