İnegöl Ulaşım A.Ş. (İNULAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bayram yaptığı yazılı açıklamada;

İnegöl'de halk otobüslerde kullanılan Kent Kart sisteminin Londra´da bu yıl 10. kez düzenlenen 'Contactless and Mobile Awards yarışmasında Mobil Ödeme Projesi ile Ulaşım ve Bilet kategorisinde birinci olduğunu ifade etti.

"ULAŞIM VE BİLET" KATEGORİSİNDE

Kentkart, Londra'da bu yıl 10. kez düzenlenen "Contactless and Mobile Awards" yarışmasında Açık Uçlu NFC (Near Field Communication-Yakın Temas İletişim) Mobil Ödeme Projesi ile "Ulaşım ve Bilet" kategorisinde birinci seçildi ve aynı zamanda "En İyi Endüstri Sağlayıcısı" dalında da ilk üçe adını yazdırdı.

Ödülü Kentkart adına şirket CEO'su Ahmet Emir Basmacı aldı.

Ödül alan firmalar:

• Payment innovation - Paykey (İsrail)

• Retail & Loyalty - Ingenico Group / schuh (İngiltere)

• Transport & Ticketing - Kentkart (Türkiye)

• Contactless & Mobile City Initiatives - Cork City Centre Forum (İrlanda)

• Payment security - Spire Payments (İngiltere)

• Next Generation Ecosystem - Yoti (İngiltere)

• ID & Authentication - Bank Pekao (Polonya)

• Mobile wallet - Points (Kanada)

• Industry Award - Tech Mahindra (Hindistan)

Altın Ne Kadar? 18 Nisan Güncel Altın Fiyatları Altın Ne Kadar? 18 Nisan Güncel Altın Fiyatları

Kentkart geliştirmiş olduğu yeni veritabanı yapısı ile birlikte toplu ulaşımda ödeme sistemlerine NFC telefonları da katarak ulaşımda sürdürülebilir ve yenilikçi projelerine bir yenisini daha ekledi.

Kullanıcı, Android kitkat 4 sürümüyle çalışan Kentkart Mobil uygulamasını telefonuna indirmesi halinde kredi kartı, banka kartı veya paypal hesabıyla sanal kart satın alıp, bu sanal karta mobil telefonu üzerinden dolum tanımlayabilmektedir. Tüm veri yapısı, ücret hesapları ve ücret tabloları sunucuya taşındığı için gün boyunca toplu ulaşımda yapılan tüm harcamalar toplanır.

Gün sonu işlemleri ile birlikte toplanan para, Kentkart'ın sağladığı akıllı yazılımlar aracılığıyla toplu ulaşım firmalarının hesabına hak edişlerine göre ertesi gün aktarılır. Proje aktif olarak Mersin, Kocaeli, Manisa, Antalya ve Niğde'de kullanılmaktadır; aynı zamanda şehirler arası bütünleşme da bu projeyle gerçekleştirilmiştir. Son bir yıldır çalışan sistemin kullanıcı sayısı her geçen gün katlanarak artmaktadır.

Contactless Intelligence platformunun baş editörü Steve Atkins, konuşmasında seçici jürinin işinin her geçen yıl daha da zorlaştığına değinerek bu yıl ödüllerin sektörde fark yaratan, son kullanıcının hayatını kolaylaştıran projelere verildiğini belirtti. Çalışmalarını daima bu temeller üzerinde sürdüren Kentkart, hak ettiği bu ödülle ürünlerini ve uygulamalarını daha da geliştirmek için yeni bir güç kazanmıştır.