Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı
İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen ‘Ramazan Sohbetleri’ programına konuk oldu. Programda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Baykan, birçok konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İnegöl’de yılda 3 bin 500’e yakın konutun satıldığını ifade eden Başkan Baykan, Türkiye’de inşaat sektörünün en büyük sektör olduğuna dikkat çekti.

Pazartesi pazarı civarında yapılmak istenen ancak başarılı olunamayan kentsel dönüşümle ilgili konuşan Başkan Bayhan, Belediyenin Pazartesi pazarı civarında kentsel dönüşümü beceremediğini belirtti.

“BİZE GELİP YALVARACAKLAR”
Başkan şöyle konuştu: “Belediye Başkanımıza çıkıp, buranın kentsel dönüşümünü bize verin dedik. 70 dönüm yerin 20 dönümü belediyeye ait. O 20 dönümü bize verin dedik. Ama belediye buna yanaşmadı. Ama biz hala Müteahhitler Derneği olarak o 20 dönüme talibiz. Oraya güzel bir eser kazandırdığımızda zaten diğer vatandaşlar da bize gelip yalvaracaklar.”

“BEN BELEDİYE BAŞKANI OLSAM…”
Atıl vaziyette çok fazla bina olduğunu belirten Baykan, “İnegöl’de ben belediye başkanı olsam, 2 ayda otopark sorununu çözerim. İnegöl’de bin 500 sokak var. Her bir sokakta en az 1-2 atıl vaziyette bina var. Buralar böyle duracağına, yer sahibi de kullanmıyorsa yıkılıp çakıl taş dökülerek sokak aralarında otopark olarak kullanılabilir. Her sokağın otopark sorunu böyle çözülürse zaten otopark sorunu diye bir şey kalmayacak” dedi.