Merak uyandıran reklam ile alakalı bir firmanın reklam çalışması olduğu düşünülürken işin aslı ortaya çıktı.Bilboardlara asılan reklamların, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in seçim çalışması olduğu ortaya çıktı.


YeniDönem gazetesi köşe yazarı Cennet Cankılıç, bugünkü köşesinde son iki gündür Bursa merkez ve ilçelerinde üzerinde sadece beyaz zemin üzerine yeşil olarak "Mustafa", altına da "sonuna kadar Bursa" yazılı bilbordları yazdı.

Cankılıç'ın köşe yazısının konuyla ilgili bölümü şöyle:

Son iki gündür Bursa merkez ve ilçelerinde üzerinde sadece beyaz zemin üzerine yeşil olarak "Mustafa", altına da "sonuna kadar Bursa" yazılı bilbordlar dikkat çekiyor. Görenlerin ilk etapta "kim bu Mustafa?" diyerek merak ettiği bilbordları önceki gün ben de Orhangazi'ye giderken görünce acaba dedim "Köfteci Yusuf gibi bir et restoranı mı açılacak?"

"Köfteci Mustafa." Kulağa pek hoş gelmedi! Ama zamanla isim oturur diye de kendimi yordum.

Sonra biraz daha dağarcığımı çalıştırdım "Yok belki de Bursaspor, Mustafa adında bir futbolcuyu transfer edecektir" dedim. Ama neticede gerçekten merak uyandıran güzel bir reklam.

Ertesi gün bir meslektaşım "Abla bilboardlardaki Mustafa'yı gördün mü ?"dedi. Ben de "Evet güzel bir reklam çalışması olmuş. Kim bu Mustafa?"dedim.

Gülerek "Abla yapma belediye başkanı" dedi. İnanın o ana kadar siyaseten hiçbir isim çağrıştırmamıştı. Şaşkınlıkla "Nasıl da aklıma gelmedi!" dedim. Maden bulmuşçasına sevindim:

"Tamam tamam Mustafa Dündar bu. Zaten Merinos'a da üzerinde Mustafa Dündar yazılı yeşil beyaz atkılarla gelip gövde gösterisi yapmışlardı. İyi fikir" dedim.

Meslektaşım bu sefer daha da gülerek "Yok abla, O Mustafa değil, Mustafa Bozbey" demez mi?

CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı

Sonuçta AK Parti'nin zaman zaman böyle enteresan reklamlarına aklım gittiği için doğrudan bizim Mustafa'dır dedim. Meğer Bozbey'in çalışması imiş ve hakkını da vermek lazım. Gerçekten parti amblemi ve ismi yer almadan doğrudan her kesimin hafızasına yerleşecek bir algı taktiği...