Türkiye'nin en çok ilana sahip emlak sitesi Hürriyet Emlak, ülke genelindeki verilerden derlediği Ağustos 2018 Emlak Endeksi'ni açıkladı. Verilere göre; satılık konutların fiyatları Ağustos ayında da yükselmeye devam etti.

Açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde satılıklarda metrekare ortalama fiyatı 2,031 TL olarak hesaplanırken kiralıklarda ise metrekare ortalaması 9 TL'ye ulaştı. Ülke genelinde konutların amortisman süresi ise ortalama 21 yıl olarak hesaplandı.

Bursa'da ise Temmuz ayında hareketlenen konut piyasası, hareketliliğini Ağustos ayında da korudu. Satılık konut fiyatlarının geçtiğimiz 6 ay içerisinde %2 yükseldiği Bursa'da amortisman süreleri kısalarak 20 yıldan 19 yıla düştü.

Bursa'daki kiralık konutlarda yükseliş gösteren ilçeler ise Orhangazi (%12 artış) ve Yıldırım (%5 artış) oldu. İl genelinde kiralık konutlarda 6 aylık ortalama metrekare fiyatı 10,05 TL olarak gerçekleşti. İnegöl'de ise kiralar düşme eğilimi sergiledi. İlçede kiralık daire fiyatlarında %2 oranında düşüş yaşandı.

Motorine indirim bu gece geliyor Motorine indirim bu gece geliyor