Özellikle çocuklara yönelik olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerle eğlendirirken öğretmeyi hedefleyen İnegöl Belediyesi bu hafta sonu; "Kırmızı Başlıklı Kurt" Tiyatro oyununu İnegöllü tiyatro sever miniklerle buluşturdu.

Baykuş Çocuk Tiyatro topluluğu tarafından sahneye uyarlanan "Kırmızı Başlıklı Kurt" isimli çocuk oyununa, İnegöllü veliler ve minik izleyiciler büyük ilgi gösterdi.

DOĞAYA FARKLI BİR PENCEREDEN BAKTILAR

Mobilya Müzesi Konferans salonunda gösterimi gerçekleştirilen Kırmızı Başlıklı Kurt çocuk tiyatro oyunu, dünyaca ünlü "Kırmızı Başlıklı Kız" masalının özgün bir uyarlaması.

Oyunda öncelikle masalın çok kısa bir kesiti sunulduktan sonra, Amy yani Kırmızı Başlıklı Kız ormanda yolunu kaybeder ve ormanda yalnız kalmış bir ağaçla karşılaşır. Ağaç ona yardım ederek onu peşindeki kurttan kurtarmak için bir plan yapar.

Kurt ise iki oyuncu tarafından oynanır ve yarısı iyi yarısı kötü karakterlidir. Böylece çocuğa iyinin ve kötünün bağımsız kavramlar olmadığı, birlikte var olduğu öğütlenir. Amy kurtulmak için kurdun iyi tarafından yardım alır.

Böylece sorunları alt etmek için tek başına mücadelenin yetmeyeceği vurgulanır. Her ne olursa olsun iyi ve vicdanlı olmak oyunun temel yönelişidir.

Kırmızı Başlıklı Kurt tiyatro oyunu ile çocukların doğaya farklı bir pencereden bakmaları sağlanırken, bir parçada olsa hayatı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmelerine yardımcı olan bu güzel aktiviteyi ailelerin katılımıyla izleyen çocuklar bol kahkahalı ve eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar.

Sahnelenen çocuk tiyatrosu sonrası veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.

MART AYI DOPDOLU GEÇECEK

İnegöl Belediyesi mart ayı içerisinde çocuk tiyatro oyunu ve çocuk animasyon filmi ile İnegöllü çocukların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Bu anlayışla 04 Mart Cumartesi günü 'Kahraman Maymun' çocuk animasyon filmi, 18 Mart Cumartesi günü ise 'Don Kişot ve Maceraları' Çocuk Tiyatrosu ile çocukların boş zamanlarını dopdolu ve eğlenceli bir şekilde geçirmeleri sağlanacak.

‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı