Adeta bir azim öyküsüne imza atarak yüzde 100 engelli olmasına ve hiç okula gitmemiş olmasına rağmen Türkçe ve İngilizce kitaplar yazan Abbas Karabulut, İnegöl Belediyesi'nin desteği ile yeni kitabını okuyucu ile buluşturdu.

YEĞENİNİN YARDIMIYLA ŞİİRLERİNİ KİTAPLAŞTIRDI

Aslen Batman iline bağlı Beşiri ilçesinden olan ancak Türkiye'de farklı şehirlerde yaşamını sürdüren Karabulut, bir süre önce İnegöl'e yerleşti. Yüzde 100 engelli olan Abbas Karabulut, engelinden dolayı okula hiç gidemediği için eğitim alan arkadaşların yardımlarıyla okuma yazmayı öğrendi. Karabulut'un 2006 yılında başlayan şairlik serüveni, engelli şairin ellerini kullanamadığı için yeğeni Sibel Karabulut'un kendisine destek vermesi ile yeni bir boyut kazandı. Abbas Karabulut'un kelimelerini kağıda döken yeğini, engelli şairin eserlerini ölümsüzleştirmesini sağladı. Abbas Karabulut bu sayede şiirlerinin yer aldığı ilk kitabını çıkarmayı başardı.

İNEGÖL İÇİN DE ŞİİR YAZDI

İlk kitabını çıkaran Karabulut, bu başarının verdiği hazla kendini geliştirerek yeni kitaplar üzerine çalışmaya başladı. Bu süreçte hem Türkçe hem İngilizce kitaplar çıkaran engelli şair, İnegöl'e yerleştikten sonra şehrimize hayran kalarak İnegöl için de bir şiir yazdı. Karabulut, 2 kıtadan oluşan "İnegöl Şiiri" adını verdiği şiirin de yer aldığı "Gözler Yanıltabilir" kitabının basımı için İnegöl Belediyesi'nden destek istedi. Engelli şairin bu talebine kayıtsız kalmayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karabulut'un kitabının basımı için gerekli desteği verdi. Engelli şairin İnegöl için kaleme aldığı şiirinin de yer aldığı kitap 2 bin adet basılarak okuyucu ile buluştu.

AZMİ HERKESE ÖRNEK OLMALI

Engelli şair Abbas Karabulut, kitabının basılmasının ardından yeğeni Sibel Karabulut ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret ederek hem teşekkürlerini iletti hem de kitabını takdim etti. Karabulut'un örnek bir azim sergilediğini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hiç okula gitmemiş olmasına rağmen kendi çabalarıyla okuma yazma öğrenerek bu başarıya imza atan engelli şairin azminin herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Aktaş, Karabulut'un İnegöl Belediyesi desteği ile azmini pekiştirip yeni kitabını okuyuculara sunduğunu kaydederek "Abbas Karabulut durumunu açıklayan bir yazı ile birlikte bizlerden içerisinde "İnegöl Şiiri" adını verdiği şiirinin de bulunduğu kitabının basılması için destek istemişti. Azmi herkese örnek olması gereken kardeşimizin bu talebini geri çevirmedik ve Gözler Yanıltabilir isimli içerisinde 23 adet şiirin yer aldığı kitabın basılmasını sağladık. Bugün de kendisi bizi ziyaret ederek hem teşekkür etmek hem de kitabını hediye etmek istedi. Abbas kardeşimizin Türkçe ve İngilizce yayınlanan farklı kitapları da var. Ben inşallah başarılının artarak devam etmesini ve azminin de herkese örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

KARABULUT'UN MISRALARIYLA İNEGÖL

Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman? Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman?

Abbas Karabulut ise Başkan Aktaş'a teşekkürlerini sunarak kitabını takdim etti. Karabulut, "Gözler Yanıltabilir" isimli kitabında yer alan İnegöl Şiirinde ise ilçemizi şu sözlerle ifade ediyor:

Ankara Eskişehir Bilecik Bursa/ Yol üzeri İnegöl görünür arada/ Oylat Kaplıcası yemyeşil doğası/ Ne güzel bir yer imiş Allah'ım burası. / Toprağından doğal ürün, suyu dağlardan/ Uludağ çok yakındır gözükür buradan/ Sıradan bir kaza saymayın İnegöl'de kalmadan/ Kaldıkça da gidesim gelmiyor bu diyardan.