Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu

AK Partide kongre süreci Aralık ayında başlayacak. Aday olmayacaklarını açıklayan 11 ilçe başkanı yerine atanacak ilçe başkanları için temayül yoklaması yapıldı. Temayülün ardından gözler adayların açıklanmasına çevrildi.

İlçe Kongrelerinin Aralık ayında yapılacağını bildiren AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman,

TEŞKİLAT EĞİLİMİ DİKKATE ALINIYOR

Temayül adaylığa dayalı sistem değil. Bazı arkadaşlarımız çevrelerinden kendisini yazmalarını istiyor. Biz de teşkilatın eğilimini görmek istiyoruz

Temayül önseçim değil. Temayülde teşkilatımızın eğilimini görmeyi amaçlıyoruz. Temayülde çıkan tercihlerin de göz önüne alınacağı bir süreç yaşıyoruz. İstişarelerimiz, değerlendirmeleriz sürüyor. Bunlar henüz bitmiş değil. Bazı ilçeler için kamuoyu araştırması da olabilir. Kamuoyuna mal olmuş, partiyi temsil kabiliyeti olan arkadaşlarımızı bulup göreve getirmek istiyoruz. Çabalarımız bunun için."

"ÖNÜMÜZDE SEÇİM VAR"

"Önümüzde seçim var. Bu kadrolar ve arkadaşlarımızla seçime gideceğiz. Onun için seçici davranıyoruz. İstişare ve değerlendirmeler bittiğinde Ankara'ya davet edilen arkadaşlarımız olabilir. Başkanları devam edecek Mudanya, Orhangazi, Keles, Orhaneli, Gürsu, Yenişehir'de kongreler 2 ve 3 Aralık'ta yapılacak. 2 ve 3 Aralık'ta göreve devam eden ilçelerle başlayıp haftada 4 ilçede kongre yapacağız ve 25-26 Aralık'ta hepsini tamamlamış olacağız" diye konuştu.