İnegöl'de Bakkallar Odası'na kayıtlı olarak fotoğrafçılık mesleğini icra eden fotoğrafçılar, Oda Başkanı Hakan İnkaya ile birlikte Belediye Başkanı Alper Taban'ı ziyaret etti. Dün 10.00'da Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, korsan fotoğrafçılarla mücadele konusu görüşüldü. Fotoğrafçılar, vergi vermeksizin fotoğrafçılık yapanlara karşı verilen mücadelede Alper Taban'dan destek istedi.

CHP Genel Yardımcısı Karabat'tan Konut Piyasası Eleştirisi: Yüksek Faizler Ev Sahibi Olmayı İmkansız Kılıyor CHP Genel Yardımcısı Karabat'tan Konut Piyasası Eleştirisi: Yüksek Faizler Ev Sahibi Olmayı İmkansız Kılıyor

İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya'nın önderliğinde İnegöl fotoğrafçılar birliğinin düzenlediği ziyarette, son zamanlarda artan korsan fotoğrafçılar için şikayetler dile getirildi. İnegöl'de ilçe halkının profesyonel stüdyo ve dış mekan fotoğrafçıları halkında bilinçlenmesi gerektiğine dikkat çekilirken, korsan fotoğrafçılara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Korsan fotoğrafçıların vatandaşları mağdur ettiği de ifade edilirken, gelin-damat çekimleri sonrası ödemelerini yapan kişilerin daha sonra fotoğraflarına ve fotoğrafçıya ulaşamadığı gibi şikayetler geldiği belirtildi.

İNKAYA; "BELEDİYEMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

İnegöl Fotoğrafçılar Birliği üyeleri, daha kaliteli hizmet için vergiye tabi fotoğrafçıların tercih edilmesini, merdiven altı çalışanlardan uzak durulması gerektiğini kaydetti. Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya ise bu tür çalışmaların önüne geçilebilmesi için Belediye Başkanı Alper Taban'dan destek beklediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise korsan fotoğrafçılarla ilgili konuyla yakından ilgileneceklerini dile getirdi. Başkan Taban, İnegöl'de gayri resmi fotoğrafçılık yapanlarla ilgili parklar ve ilgili alanların takip edilmesi konusunda yardımda bulunabileceklerini de ifade etti. Emektarın hakkının ucuz olmadığı bu günlerde İnegöl fotoğrafçı esnafının yanında olduklarını belirten Taban, "Vergi mükellefi fotoğrafçılarımızın hakkını korumak için gereken ne varsa yapılacağız" dedi.