MEKTUP POSTALADILAR

Görevlilerin yönlendirmesi ve yardımlarıyla, 5-A ve 5-D sınıfı öğrencilerden oluşan grup, daha önceden hazırladıkları ve yakınlarına göndermek istedikleri mektupları postaladılar.

Mektup gönderme işleminin ardından PTT İnegöl Şubesi Müdürü öğrencilere PTT kurumunun geçmişinden, ilkelerinden, amacından ve mektupların yolculuğundan bahsetti.

PTT'nin posta, kargo, bankacılık ve elektronik ticaret alanlarında; Türkiye çapındayaygınlaşmış hizmet ağı olduğunu, çağdaş teknoloji ve güçlükadroları ile ekonomik, hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet sunmayı amaçladıklarını bildirdi. Öğrenciler dağıtım servisine çıkarak mektupların yolculuğa çıkmadan önce nasıl sınıflandırıldığını ve ayrıştırıldığını uygulamalı olarak gördüler.

Bu sayede ansızın kapılarında beliren beyaz zarf içindeki kağıtların aslında büyük bir emek ve çalışma sonucunda o noktaya geldiğini öğrendiler. Öğrenciler görevlilere merak ettikleri tüm soruları sordular ve posta teşkilatı hakkında detaylı bilgi ve birikime sahip oldular.

176.YILINI KUTLUYOR

Konuyla ilgili olarak Okul Müdürü Erol Baştürk;

"176. Yılını kutlayan PTT kurumumuz ilk kurulduğu günlerden itibaren evlatları annelerine, anneleri evlatlarına yani canı, canana kavuşturmak için var gücüyle çalışmaktadır.

Dönemin zorlu şartlarında haberleşme için yaptıkları atılım bugün gelinen noktada teknoloji ile de birleşerek takdire şayan bir duruma geldi. Biz de çocuklarımıza bu değerli kurumu tanıtmak, geçmişle olan bağlarını bu kurum özelinde kurmalarını sağlamak istedik" ifadelerini kullandı.

Polis Mesleki Eğtim Merkezlerine 7 bin 500 öğrenci alımı yapılacak. Polis Mesleki Eğtim Merkezlerine 7 bin 500 öğrenci alımı yapılacak.