Gezi sırasında öğrencilerle ilgilenen vergi dairesi görevlileri konuya dair bilgileri öğrencilere aktardılar. Sosyal Bilgiler dersi kapsamında gerçekleştirilen gezide öğrenciler kitaplarda bulamayacakları bilgileri yerinde görerek öğrenme fırsatı yakaladılar.

VERGİ KONUSUNU İŞLEDİK

İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler

Kosova Eğitim Kurumları Sosyal Bilgiler Öğretmeni Muhammed Tilgel; "Modern eğitim anlayışında düz anlatım tekniğinin kullanımı giderek azalmaktadır. Öğrenciler için en uygun öğrenme tekniği seçilerek derslerin anlatılması güncel bir zorunluluktur. Derste işlediğimiz vergi konusunu bugün burada öğrenciler ile yerinde öğreniyoruz. Bu onların bilgileri geçici belleklerinden kalıcı belleklerine aktarmaları konusunda büyük bir fayda sağlayacaktır" dedi.

MUTLU ÇOCUKLARIN OKULU

Kurum Müdürü Erol Baştürk ise şunları söyledi: "Kurum olarak öğrencilerimizin derslerini anlamlandırmaları konusunda yapabileceğimiz tüm atılımları yapıyoruz. Eğitimin sadece okul içerisinde gerçekleşmediğini bilen bizler bu anlamda çalışmalar yürütüyoruz. Öğretmenlerimiz dersleri için gerekli gördükleri gezileri ve etkinlikleri yapmak konusunda özgürler. Onlara sunduğumuz rahat çalışma ortamı ve geniş imkanlar bizlere başarı olarak geri dönmektedir. Biz mutlu çocukların okulu olmanın verdiği sorumlulukla hareket ediyoruz. Mutlu çocuklar ise mutlu öğretmenler ile mümkündür. Ders içi öğrenme gezilerini bugüne kadar sıklıkla gerçekleştirdik, devamı gelecektir"