Elektrikçiler Odası Başkanı Yakup Ulama, vefat eden İbrahim Girgin'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı.
ESKİ BİNALARDA KAÇAK AKIM RÖLESİ YOK
Ulama, TSE'siz olan ısıtıcıların satılması ile ilgili kendilerinin de muzdarip olduğunu aktararak; "Biz bunları denetleyemiyoruz. Bu kalitesiz ısıtıcılar bir milyoncu denen yerlerde satılıyor. Ayrıca tesisatların merdiven altı denilen kişiler tarafından yapıldığı, elektrik arızalarının zaman zaman bu kişiler tarafından giderilmeye çalışıldığını duyuyoruz. Bunun sonucu da ölümlerle sonuçlanabiliyor. Yangın koruma ve kaçak akım rölesi olan evlerde elektriksel kaza olmaz. 2004'ten sonra yapılan evlerde kaçak akım ve yangın koruması var. Daha öncesinde olanlar da yok ne yazık ki. Her yıl yangınlara baktığımızda bunların eksikliğinden yol açtığını görüyoruz" dedi.


O CİHAZLARIN SATIŞI YASAK
Eski binaların mevcut tesisatlarının yetkili elektrikçi fen adamları tarafından gözden geçirilmesi gerektiğini aktaran Ulama; "Dünkü hadisede elektriğe yakalanan çocuk uygunsuz bir cihaz kullanmış. Şoklama sistemiyle ısıtan bir cihaz. Bu ürünün ülkemizde üretimi, satışı yasak... İnsanlar bilinçsizce bunları kullanıyor. Bunu önlemek için kaçak akım rölesi olması gerekiyordu. Dışarıda satılan ucuz ürünleri kullanmamalarını istiyoruz. Camide 3 ampül 5 lira satılıyor. Gece yatıyor, yangın çıkıyor. İstanbul'da bu yaşandı. Çocuklarımız yandı. TSE'siz ürünleri almayın diyoruz" ifadelerini kullandı.
YETKİSİZ KİŞİLERE İŞ VERMEYİN
Ulama, ayrıca yetkili olmayan kişilerin gece fabrikada çalışıp, gündüz merdiven altında çalıştıklarını aktararak; bu kişilere iş yaptırılmaması gerektiğini vurguladı. Ulama; "Bu kişiler vergiye tabi olmadıkları için ucuza iş yapıyorlar. İşletme sahipleri müteahhitlerimiz yetkisiz kişilere iş yaptırmayın. Yarın başımıza bu tip hadiseler gelebiliyor. Kayıt dışını önlersek önümüze daha güzel günler çıkar" diye konuştu.

Türkiye, Euro Bazında Asgari Ücret Artışına Rağmen Avrupa'da Düşük Sıralarda Türkiye, Euro Bazında Asgari Ücret Artışına Rağmen Avrupa'da Düşük Sıralarda