Sosyal belediyecilik alanında önemli projelere imza atan İnegöl Belediyesi, bu anlamda bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. 15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası devlet tarafından FETÖ terör örgütünden el konularak İnegöl Belediyesi'ne tahsis edilen Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinin arka kısmında bulunan ve ayrı bir girişi olan binada teşekkül ettirilen Beşinci Mevsim Çocuk Kreşinde okulların açılmasıyla birlikte 2 hafta önce eğitimler başladı. Şehit ve gazi aileleriyle, maddi durumu iyi olmayan ailelere, yetim veya öksüz çocuklara ve belediye bünyesinde taşeron statüsünde çalışan personelin çocuklarına 3-5 yaş arası (36 -60 aylık arası) çocuklarına eğitim verilen kreşte, sabah ve öğlen olmak üzere ikili eğitim şeklinde hizmet veriliyor.

AÇILIŞ ÖNCESİ ÖN ZİYARET

53 öğrenci ile ilk eğitim öğretim yılına merhaba diyen İnegöl Belediyesi Beşinci Mevsim Kreşinin resmi açılışının kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilmesi planlanırken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş dün kreşi ziyaret ederek öğrenciler ve kreş idarecileri ile bir araya geldi. Kreş binasında incelemelerde bulunan Aktaş, burada bir açıklama da yaparak şöyle konuştu: "Bir projemizi daha hayata geçirmenin heyecanı içerisindeyiz. Allah nasip ederse yakın bir zamanda Bursa Milletvekillerimizden uygun olan birinin katılımıyla açılışını gerçekleştireceğimiz Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi bünyesindeki Beşinci Mevsim Kreşimizi ziyaret ediyoruz. Bugün ilgili yönetici arkadaşlarımızla açılış öncesi bir ön ziyaret gerçekleştirdik."

53 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİME BAŞLADI

18 Eylül tarihinde okulların açıldığını hatırlatan Aktaş, Beşinci Mevsim Kreşinde de 2 buçuk hafta önce eğitim ve faaliyetlerin start aldığını duyurdu. İlk yıl hedeflerinin 60 öğrenci olmak olduğunu kaydeden ve şuanda 53 öğrencinin mevcut olduğunu dile getiren Aktaş, "Önceliğimiz şehit-gazi ailelerinin birinci derece yakınları, yine durumu kötü olan ailelerimizin çocukları, yetim ve öksüz çocuklarla alakalı ve taşeron çalışanlarımızın çocukları buradan faydalanıyor. Buranın sosyal bir proje olacağını ifade etmiştik. Nihayetinde ilk yıl hedefimize ulaştık. Önümüzdeki yıllarda arttırarak devam edeceğiz bunu. Burada kapasitemiz var" dedi.

Aşık Veysel Şatıroğlu: Halkın Ozanı 47. Ölüm Yıldönümünde Anılıyor Aşık Veysel Şatıroğlu: Halkın Ozanı 47. Ölüm Yıldönümünde Anılıyor

AMACIMIZ MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE HAİZ BİR NESİL YETİŞTİRMEK

Kreşte 4 öğretmen 2 görevli ile stajyerlerin görev aldığını belirten Aktaş, "Burada bahçesinden tüm müştemilatlarına varana kadar; oyun alanlarıyla, çocukların ders yaptıkları sınıfları ve hatta lavabolarına kadar itinalı ve özenli bir şekilde onlara mahsus hazırlandı. Burada şuanda 4 öğretmenimiz, 2 görevli arkadaşımız ve stajyerlerimizle beraber Osman Hatipoğlu arkadaşımızın koordinasyonunda hizmetimizi sürdürüyoruz. Amacımız beşikten mezara kadar belediyecilik diyoruz. Okul öncesi eğitimin de özellikle son dönemde çok büyük değer kazandığını hep beraber görüyoruz. Amacımız bu sürece katkı vermek, destek vermek. Milli ve manevi değerlere haiz bir gençlik yetiştirmek, nesil yetiştirmek. Dolayısıyla da bu heyecanı, bu azmi, bu gayreti burada gördük. Ben tüm hocalarımıza teşekkür ederken hem de kısa bir zaman içerisinde açılışını gerçekleştireceğimiz bu projeyi son kez ziyaret edip yerinde görelim istedik. Emeği ve katkısı olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bir güzel proje daha İnegöl Belediyesi marifetiyle hayata geçti" diye konuştu.

EN İYİ KREŞTEN BİR EKSİĞİ YOK

Kreşin 30 TL'lik sembolik bir bedelle hizmet verdiğini vurgulayarak buranın sosyal bir proje olduğuna dikkat çeken Aktaş, "İnegöl'de bu manada farklı kreşler ve anaokulları var ama Allah'a hamdolsun en güzelinden hiçbir eksiği olmamak kaydıyla nezih, pırıl pırıl bir mekanı burada hayata geçirdik. Katlayarak da yoluna devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha fazla öğretmenle ve öğrenciyle bu hizmeti vermiş olacağız. Bunu yaparken de sadece 30 TL'lik sembolik bir bedelle yaptığımızı, bütün emtiaların, bütün eşyaların, bütün gıdaların kurumumuz tarafından temin edildiğini ifade etmek istiyorum. Çocuklarımıza da mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum. Hocalarımıza da sevgilerini, gönüllerini katarak burada hizmet vermelerinin bizim açımızdan bir avantaj olduğunu ifade etmek istiyorum" açıklamalarında bulundu.