YA CHALLENGE YA BALKAN

Voleybol Efeler Ligi'nde normal sezonu 40 puanla 6'ncı sırada bitirerek Avrupa kupalarına katılım için Play-Off'larda mücadele etme hakkını kazanan İnegöl Belediyespor erkek voleybol takımı, bugün saat 18.00'da Challenge Cup için son şans olan Maliye Piyango ile karşılaşacak.

24 Nisan Pazartesi günü Ankara'da oynanan ilk müsabakada salondan 3-0 mağlup ayrılan Turuncu Lacivertli temsilcimiz, yarın oynanacak kader maçında skoru eşitleyip 3'üncü müsabakanın biletini almanın hesaplarını yapıyor.

İnegöl Belediyespor'un aynı skorla karşılaşmayı kazanması halinde 3'üncü bir karşılaşma oynanacak. Bu maçta galip gelen doğrudan Challenge Cup'a katılacak. Skor veya set farkıyla Maliye Piyango'nun galip gelmesi durumunda ise İnegöl Belediyespor 6'ncı olarak Balkan Cup'a katılacak.

PAROLA: MUTLAK GALİBİYET

İnegöl Belediyespor Voleybol takımının kendi sahasında oynayacağı kader maç öncesi Belediye Başkanı ve Belediyespor Başkanı Alinur Aktaş bir açıklama yaparak zorlu müsabakaya ilçemizdeki sporseverleri davet etti.

İnegöl Belediyespor voleybol takımının doğrudan Challenge Cup'a gitme adına tüm kozlarını ortaya koyacağı müsabaka 27 Nisan Perşembe saat 18.00'da İnegöl Kapalı Spor Salonunda oynanacak. Turuncu Lacivertli temsilcimiz sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak.

"EFELER LİGİNE DAMGA VURDUK"

Açıklamasında yeni bir hocayla, yeni takviye edilen oyuncularla sezona başladıklarını ve güzel bir sezon geçirerek Voleybol Efeler Ligini İnegöl Belediyespor olarak 40 puanla 6'ncı sırada tamamladıklarını hatırlatan Başkan Aktaş,

"Bu yıl itibariyle voleybolun süper ligi diye tabir edilen Efeler Ligi'nde 4'üncü sezonumuzu geride bıraktık. Beşiktaş, Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediye gibi takımları sıralamada altımızda bırakma başarısı gösterdik.

Tabi bu geçen yıl elde ettiğimiz 8'incilikten sonra güzel bir başarı açıkçası. Ayrıca Türkiye kupasında yarı final oynadık. Güzel bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Sahada ortaya koyduğumuz performans ile taraflı tarafsız tüm voleybol camiasının takdirini topladık. Bu sezon voleybol efeler ligine adeta damga vurduk" dedi.

AVRUPA ŞANSI HALEN SÜRÜYOR

Eski Süper Lig takımlarından Denizlispor 3. Lig’e düştü Eski Süper Lig takımlarından Denizlispor 3. Lig’e düştü

Bu sezon Belediyespor olarak Avrupa hedefine kilitlendiklerini de vurgulayan Aktaş, "İnegöl Belediyespor olarak Avrupa hedefimize çok yaklaştık. 5 yıllık süreç zarfında hedeflerimiz vardı. Allah'a hamdolsun 4'üncü yılımızda bu hedeflere ciddi şekilde yaklaştığımızı görüyoruz.

Bildiğiniz üzere ilk 8 takımın mücadele ettiği Play-Off'lara katılma başarısı gösterdik. Bu aşamada bizde ligin güçlü takımlarından olan Ziraat Bankası ile eşleştik.

Zorlu geçen periyot sonunda Ziraat Bankası engeline takılarak yarı final oynama şansını kaybederek ilk 4'e katılma şansını yitirdik. Ama Avrupa kupalarına katılama şansımız hala sürüyor" diye konuştu.

İNEGÖL'DE ALINACAK SONUÇ ÖNEMLİ

Yarı final oynama şansını yitiren temsilcimizin beşincilik/sekizincilik Play Off II. Etap karşılaşmalarında Galatasaray HDI Sigorta'yı mağlup ederek beşincilik/altıncılık müsabakalarında Maliye Piyango ile eşleştiğini kaydeden Aktaş,

"Bu periyotta ilk maçımızı 24 Nisan Pazartesi günü deplasmanda oynadık. Maalesef oradan mağlubiyetle döndük. Ancak henüz hiçbir şey için geç değil. 27 Nisan Perşembe günü rakibimizi İnegöl'de konuk edeceğiz.

Buradan alınacak sonuç önemli. Mutlak galibiyetle çıkacağımız bu maçtan inanıyorum ki galibiyetle ayrılıp 5'incilik için 3'üncü karşılaşmanın biletini alacağız" şeklinde konuştu.

TÜM TAKIM İNANMIŞ DURUMDA

Başkan Aktaş, bu zorlu maç öncesi takımın durumunun da gayet iyi olduğunu işaret ederek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Takımımıza güveniyoruz. Form durumumuz iyi. Teknik heyetimiz de yönetimimiz de sporcu kardeşlerimiz de bu işe inanmış durumda. Biz en güzel başarıyı burada çıkarmak durumundayız ama ben öncelikle bu 22 maçlık periyotta önemli bir başarıya imza atan çok değerli hocamızı, ekibini, sporcu kardeşlerimizi ve yönetim kurulumuzu kutluyorum.

Öyle maçlar oldu ki seyircimizden aldığımız o güçle ve destekle maçlarda taraftarımızın gücü bizim için büyük bir koz oldu ve maçları çevirdiğimiz oldu. Nihayetinde elde ettiğimiz 40 puan ve şehirde estirdiğimiz bu hava bana göre sıradan bir başarı değil.

Gerçekten alkışlanması gereken bir başarı. Ben bu güzel başarıya imza atan ve bu başarıda emeği olan herkesi kutluyorum. İnegöl Belediyespor'un salon sporlarıyla alakalı 2009'dan itibaren attığı temellerin ne kadar sağlam bir şekilde yükseldiğini bir kez daha görmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Aktaş son olarak Avrupa'ya gitme şansını sürdürme adına 27 Nisan Perşembe günü İnegöl Gençlik Hizmetleri Spor Salonunda oynanacak zorlu Maliye Piyango maçına tüm ilçe halkını davet ederek:

"Voleybol maçlarında her zaman yanımızda itici bir güç olarak yer alan sporsever halkımıza teşekkürlerimizi sunarken, sporun yaşamımızın bir parçası olması temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.