İnegöl Belediyesi'nin ilgi gören projelerinden biri olan; Çocuk Resim Atölyesi'nde, eğitimler başladı. Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi binasında, haftanın 3 günü gerçekleştirilen eğitimlerde, 35'er kişilik gruplardan oluşan ve yaşları 7 ile 16 arasında değişen 100'ü aşkın çocuk, eğitim alıyor.

Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek

"AMACIMIZ ÇOCUKLARIN KABİLİYETLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK"

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eğitimlerin sürdüğü çocuk resim atölyesini ziyaret ederek burada küçük ressamlarla bir araya geldi.

Alanında uzman eğitimciler nezaretinde resim sanatının inceliklerini öğrenen çocuklarla sohbet eden Aktaş, çocuk resim atölyesi etkinliğine ilişkin bir açıklama da yaptı. Farklı alanlarda yapılan aktivitelerde amaçlarının çocukların kabiliyetlerini ortaya çıkarmak olduğunu ifade eden Aktaş,

"Bugün İnegöl Belediyesi olarak Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz marifetiyle düzenlemiş olduğumuz çocuk resim atölyemizi ziyarete geldik. Çocuklarımızın yaz tatillerini dolu dolu geçirebilmeleri adına hem Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde hem de Spor İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde farklı farklı aktiviteler düzenliyoruz.

Yaz spor okulları yapıyoruz, çocuk resim atölyeleri yapıyoruz... Burada amacımız çocukların bu alanlardaki kabiliyetlerini ortaya çıkarabilmek" dedi.

HAFTADA 3 GÜN EĞİTİM VERİLİYOR

7-16 yaş aralığındaki her çocuğun faydalanabileceği bu etkinlikte verilen eğitimlere ilişkin de bilgi veren Aktaş, "Gençlik Merkezimizde düzenlediğimiz kursumuzda çocuklarımıza temel sanat ve temel desen eğitimleri veriliyor. Aynı zamanda temel çizim, oran-orantı, perspektif ve kompozisyon düzeni kara kalem tekniklerini aşılamaya çalışıyoruz.

Bu temel eğitimlerin ardından renk bilgisi ve boya tekniklerini öğrenecekler. Kursumuza 7-16 yaş aralığındaki tüm çocuklarımız katılabiliyor. Eğitimler ise sabah saat 10.00 ile 14.00 arasında haftanın 3 günü; Pazartesi, Salı ve Çarşamba olmak kaydıyla gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

KİŞİSEL GELİŞİM ANLAMINDA DA CİDDİ FAYDA SAĞLIYOR

Başkan Aktaş, her grupta 35 civarında öğrenci bulunduğunu ve toplamda ise 100'den fazla öğrencinin çocuk resim atölyesinde eğitim aldığını vurgulayarak:

"Benim özellikle ailelerden istirhamım, çocuklarını düzenli olarak buraya getirmeleri. Devamsızlık yapan çocuklarımız olabiliyor. Düzenli olarak bu eğitimleri alırlarsa, çocukların kişisel gelişimleri anlamında da ciddi faydaları olacaktır" açıklamalarında bulundu.

ENSTRÜMAN KURSU KAYITLARI EYLÜL'DE BAŞLIYOR

2017-2018 kış dönemi için enstrüman kursları kayıtlarının da yakın bir zaman içerisinde başlayacağını ifade eden Aktaş,

"01-30 Eylül tarihleri arasında alacağımız kayıtlarla 2017-2018 kış sezonunun eğitimlerini başlatmış olacağız. İnegöl'de bu noktada her geçen gün artan bir ilgi var. Bundan dolayı da çok mutlu olduğumuzu ifade ediyor ve çocuklarımız için hayırlı bir süreç olmasını diliyorum" dedi.