5. Mevsim Kültür Merkezinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Şiirlerle devam eden programda konuşan İlçe Başkanı Hasan Eroğlu'nun gündeminde Afrin operasyonu vardı.

Zeytin Dalı Operasyonunun sona erdiğinde bölgede huzur ve barışın teminat altına alınacağına dikkati çeken Eroğlu, "Ordumuz Afrine yönelik Zeytin Dalı Harekatı başlattı. 6. gününde olduğumuz bu harekatta şehit düşen askerlerimize ve Reyhanlı ilçesine atılan füzeler sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına sabır dilerken yaralanan vatandaşlarımıza da rabbimden acil şifa diliyorum."

Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak

ABD'DEN ORTAK OLMAZ

"Bölgede yaşanan ve gelişen olaylar bizlere bir kez daha Amerika Birleşik Devletlerinin ülkemize stratejik ortak olamayacağını net bir şekilde gözler önüne sermiş oldu. İnşallah Afrine yönelik Zeytin Dalı Operasyonunu silahlı kuvvetlerimiz sona erdirdiğinde bölgede huzur ve barış teminat altına alınmış olur.

Biz Saadet Partisi olarak bu harekatın ülkemizin huzur ve güvenliğine bölgemizin barış ve istikrarına vesile olmasını temenni ediyoruz."

HEDEFLERİ BÜYÜK İSRAİL DEVLETİNİ KURMAK

"Bazı kardeşlerimiz Afrin harekatının yapıldığı bir zamanda Kudüs gecesi düzenlenmesine anlam veremeyebilir.

Ancak bizler şunun çok iyi farkındayız. ABD'nin ve işbirlikçilerinin gerek geçmişte yapılan Irak operasyonu gerek Arap baharı adı altında İslam ülkelerine yapılan askeri ve siyasi operasyonların ve gerekse de Kudüs üzerinde oynanan oyunların tek bir amacı var oda büyük Ortadoğu Projesi yani büyük İsrail devletini kurulmasıdır."

BÜYÜK ORTADAOĞU PROJESİNİ İYİ ANLAMALIYIZ

"Bu yüzden bu projeyi idrak edemeyenlerin Afrini anlaması mümkün değildir. Ancak bizler inanıyoruz ki ülkemizdeki aldanmayan ve aldatmayan tüm inançlı kardeşlerimizin gayretleri neticesinde ırkçı Siyonist İsrail'in 5000 yıllık bu planı Allah'ın izni ile bozulacak ve başlarına geçirilecek.

İslam coğrafyası tekrar özlenen huzura ve barışa kavuşacaktır. Tüm mesele bizlerin bu mücadelede nasıl bir imtihan vereceğidir. Rabbim kazananlardan eylesin" diye konuştu.

ERBAKAN'I UNUTMUYORUZ

Programa katılan Hamas'ın Yemen Temsilcisi Abdulmati Zekavt ise "Necmettin Erbakan Türkiye'de uyanışa sebep olmuştur. Biz Necmettin Erbakan'ı Filistinliler olarak unutmuyoruz ve unutmayacağız. Necmettin Erbakan siyonist İsrail devleti ile ilişkilerin kesilmesini istemişti. Allah Erbakan hocaya rahmet eylesin. Türkiye'yi çok seviyoruz. Türkiye bizim için önemli bir yer."

OSMANLIYI SEVİYORUZ

"Bizler 400 sene Türk bayrağı altında yaşadık. 400 sene bu bayraktan başka bayrak görmedik. 400 sene bu bayrak için savaştık. 400 sene boyunca izzetli bir şekilde yaşadık. Türk bayrağına olan sevgimizden olayı bizi Osmanlı'dan ayırmak istediler.

1917 yılından itibaren dünyanın birçok yerinde yaşayan Yahudiler, nasıl Filistin'e yerleştiririz derdine düştüler. Filistin'de 6 milyon insan Yahudi işgali altında. Başkentimiz Siyonist İsrail devletinin işgali altında. Bu zalim batı zamanından burada Siyonist devletini kurdu."

KUDÜS'ÜN KAPILARINDA SİYONİST ASKERLER BEKLEMEKTE

"2 milyon Filistinli Gazze'de ölmekte. Gazze denizden, havadan, karadan kuşatma altında. Gazze'de çocuklar ilaç olmadığı için ölmekte. Şehirde elektrik yok ve insanlar ısınma ihtiyaçlarını karşılama yamıyor. Kudüs ilk kıblemiz ama bugün Kudüs'ün kapılarında Siyonist askerler beklemekte.

Mescid-i Aksa'da namaz kılınması engellenmekte. 70 sene boyunca nasıl direnerek yaşadıysak bundan sonrada taviz vermeyeceğiz. Bu karanlık günlerin ardından aydınlık gelir inşallah" dedi.

NURETTİN ŞİRİN DE KONUŞTU

Hamas'ın Yemen Temsilcisi Abdulmati Zekavt'ın ardından Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin'in yaptığı konuşma sonrası program sona erdi. Programda Gençlik Kolları tarafından hazırlanan sinevizyonlar da izletildi.