Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak

Yazılı açıklama yapan Başkan Sütçü, İstanbul Yenikapı Miting alanının tarihi bir güne şahitlik ettiğinden söz etti.

KUDÜS, İSLAM TOPRAĞIDIR

Sütçü, Saadet Partisi'nin öncülüğünde düzenlenen mitinge yüz binlerce Filistin sevdalısının Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a akın ettiğini belirterek,

"İlk kıblemiz Aksa'ya uzanan namahrem elini kırmak ve 'Kudüs, Filistin, İslam toprağıdır' diye haykırarak İsrail'e meydan okumak için Yenikapı'yı hınca hınç dolduran vatandaşlar, yıllardır özlenen bir tabloyu gerçekleştirdi."

MESAJLAR YERİNE ULAŞTI...

"Alana sadece Mescid-i Aksa, özgür Kudüs için gelen yüz binler 'Müslümanlar kardeştir' mesajını dünyaya gür sesle iletti. Yenikapı Meydanı'ndan Filistin'e güven, İsrail'e korku mesajı gönderildi.

Mesajlar yerine ulaştı... Ümmet; karınca misali ateşe su, mazluma umut, zalime böyle korku saldı" dedi.

İNEGÖL ÇALIŞMALARI

Teşkilat olarak mitinge İnegöl halkının katılımını sağlamak ve duyurusunu yapmak için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini anımsatan Sütçü,

"Miting Organizasyon Komisyonumuz öncülüğünde bir çok çalışma gerçekleştirildi. İnegöl'ün muhtelif noktalarına 41 adet pankart asıldı. Yine 20'ye yakın bilboardumuzda miting davetimiz yer aldı."

"Tüm yerel gazetelerimizde tam sayfa, yarım sayfa ilanlarımız verildi. Yine tüm radyolarımızda da miting ilan anonsumuz reklam kuşaklarında sunuldu. Bir adet sesli anons aracı ile İnegöl'de sürekli anonslar yapıldı. El ilanları ve afişlerimizle birçok kişiye ulaşıldı."

RANDEVU TALEBİNE YANIT VERİLMEDİ

"Tüm bu görsel çalışmaların yanı sıra İnegöl'ümüzde bulunun 43 adet Sivil Toplum Kuruluşu bu mitinge desteğe ve katılıma davet edildi. Yine İnegöl'ümüzde teşkilatı bulunan başka iktidar partisi olmak üzere tüm partilerden randevu talep edildi."

"Ancak burada üzülerek ifade etmek isteriz ki, Saadet Partisi olarak Kudüs davasına bakış açımız siyasi değil imani olduğundan hiçbir tanıtım materyalinde ve miting alanında parti logosu kullanmamışken, başta iktidar partisinin bu randevu talebimize yanıt dahi vermemesi bizleri derinden üzmüştür."

"Yine, hayvan hakları konusunda bir ihlal olduğunda canlı yayına geçen, özel haberler yapan ulusal basın, böylesine büyük ve anlamlı bir mitingi adeta görmezden gelmiş ve sansürlemiştir."

ÜMMETİN DAVASI

"Milli İrade mitinginde veyahut da iktidar partisinin mitinginde İstanbul'daki tüm toplu taşımaların ücretsiz olduğu, İstanbul'un her noktasından, hatta deniz yoluyla Anadolu yakasından bile ücretsiz taşımacılık yapıldığı, bir çok kamu kurumunun veya özel sektörün çalışanlarını bir şekilde yönlendirdiği miting organizasyonlarına baktığımızda; sevinerek ifade edelim ki bu millet ücretsiz olmasını bir kenara bırakın, cebinden, rızkından kestiği ile o meydana koşmuş, saatlerce süren yolculuk sonrası yine sıcağın altında saatlerce bayrak elinde beklemiş ve ümmetin davası ve kanayan yarası olan Kudüs için üzerine düşeni yerine getirmeyi bilmiştir."

25 OTOBÜSLE KATILIM

"Bu bağlamda Büyük Kudüs Mitingi tanıtımı ve katılımı hususunda bizlerden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen başta İnegöl'ümüzün yazılı, görsel ve işitsel basınımızın mensuplarına, katılım hususunda destek veren Sivil Toplum Kuruluşlarımıza ve İnegöl halkımızı temsilen oraya 25 otobüsle ve çok sayıda özel aracıyla katılan kıymetli katılımcılara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.