Kültür gezileri sona erdi

İnegöl Belediyesi'nin bir kültür hizmeti olarak Ankara'ya gerçekleştirilen, ücretsiz Ankara Kültür Gezileri, 18 Ağustos Cuma günü itibari ile tamamlandı.

? Kurum Bülteni

KÜLTÜR GEZİLERİ BU YIL ANKARA'YA YAPILDI

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Ankara Kültür Gezilerinde, Kocatepe Camii, M. Akif Ersoy Müze Evi, Kurtuluş Savaşı Müzesi Ziyareti(I.TBMM), Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri Camii ve Türbesi, Dr. Emin Acar Dergahı, Beştepe Millet Camii ve Anıtkabir gibi önemli tarihi ve kültürel yerleri gezme fırsatına ulaşan İnegöllüler güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

KÜLTÜR GEZİLERİMİZ HEDEFİNE ULAŞIYOR

Başkent Ankara'ya gerçekleştirilen kültür gezileri hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş;

"Daha yaşanabilir bir İnegöl hedefiyle sürdürdüğümüz asli belediyecilik faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam ederken düzenlediğimiz kültürel ve sosyal etkinliklerle de halkımıza hizmet ediyoruz.

İnegöl Belediyesi olarak vatandaşlarımıza ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtarak, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla geçtiğimiz senelerde başlattığımız Kültür Gezileri Projemize, halkımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda bu yılda devam ettik. Halkımızdan aldığımız olumlu geri dönüşler kültür gezilerimizin hedefine ulaştığını bizlere gösteriyor" dedi.

BAŞKENT ANKARA'YA FARKLI BİR GÖZLE BAKTILAR

Çanakkale, Bursa ve Konya şehirlerine düzenlediğimiz kültür gezilerine Başkent Ankara'yı da bu sene eklediklerini ifade eden Başkan Aktaş,

"06 Temmuz'da başladığımız Ankara Kültür Gezilerinde 26 sefer düzenleyerek 18 Ağustos Cuma günü itibariyle tamamladık. Haftanın 4 günü(Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) gerçekleştirilen gezi programında sırasıyla Diyanet İşleri Camii, Kocatepe Camii, Ankara Evleri, Tacettin Dergahı, M. Akif Ersoy Müze Evi, Kurtuluş Savaşı Müzesi Ziyareti(I.TBMM), Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri Camii ve Türbesi, Dr. Emin Acar Dergahı, Beştepe Millet Camii ve Anıtkabir gezildi.

Geziye katılan vatandaşlarımız rehber eşliğinde gerçekleştirilen bu gezide Başkent Ankara'ya farklı bir gözle bakmanın mutluluğunu yaşadılar" şeklinde konuştu.

ANKARA KÜLTÜR GEZİSİ İLÇE HALKININ BEĞENİSİNİ KAZANDI

İstiklal Mücadelesinin merkez üssü olan ve Cumhuriyetin ilanına şahitlik eden başkent Ankara'nın aynı zamanda 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında eşi benzeri görülmemiş kahramanlık örneklerini bizlere gösterdiğini belirten Aktaş,

"Kültür Gezilerinin 7'inci yılında 45 yaş ve üzeri büyüklerimiz için hazırlamış olduğumuz bu geziye 1469 müracaat oldu. Değişik mazeretler veya kendi isteğiyle geziye katılamayanları çıkardığımızda toplamda 1200 vatandaşımızı herhangi bir ücret almaksızın başkent Ankara'ya götürdük.

Milli ve manevi değerleri tanıtmak, kültürel değerlere farkındalık kazandırmaya yönelik yapılan Ankara kültür gezisi İnegöl halkının beğenisini kazandı. Belediye olarak bizlerde vatandaşlarımız için bu tür kültür gezileri düzenleyerek ülkemizin güzelliklerini sergilemeye, tarihimize ve geçmişimizin değerlerine sahip çıkılmasına öncülük etmeyi amaçlıyoruz. Bu tür gezi etkinliklerini bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Kuşadası’na tatilci akını Kuşadası’na tatilci akını

BAŞKAN GÖREV ALANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Aktaş son olarak, Ankara Kültür Gezilerinin müracaat alımından organizasyon boyutuna kadar büyük çaba ve gayret gösteren Hizmet Masası personeline, her gece otobüslerde görevli olarak giden belediye çalışanlarına, başkent Ankara'yı tüm güzellikleriyle anlatan rehbere, oraya sağ salim götüren otobüs şoförlerine ve gezinin sorunsuz geçmesi için tüm çabasını ortaya koyan herkese teşekkür etti.

Ankara Kültür gezisine katılan vatandaşlar ise, tarihi, kültürel ve manevi değerlerin daha yakından görülmesine vesile olan bu projenin hayata geçirilmesine ve böyle bir imkanın sunulmasına öncülük eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkürlerini dile getirirlerken, dua ve minnetlerini de sunmaktan kaçınmadılar.