ÇADIRLARDA KÜLTÜR SERGİSİ

İnegöl Belediyesi'nin düzenlediği 31. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında Kültür Park içerisinde kameriyeler bölgesinde kurulan farklı yöreler ait etkinlik çadırları, Türkiye'nin dört bir yöresine ait kültürleri bir araya getirdi.

Belediye Başkanı Alper Taban, Pazartesi akşamı etkinliklerini sürdüren çadırları ziyaret ederek renkli görüntülerin yaşandığı yerel derneklerin çadırlarında yaşanan coşkuya ortak oldu.

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile meclis üyelerinin de bulunduğu beraberindeki heyetle birlikte çadırları ziyaret eden Taban; Dağder, Yozgatlılar Kültür Derneği ve Rumeli Kültür Derneğinin çadırlarına ziyarette bulundu. Renkli görüntülerin yaşandığı çadır ziyaretlerinde yerel oyunlar sahnelenip yöresel ikramlarda bulunulurken, ayrıca festivale katkı veren derneklere plaketler takdim edildi.

KÜLTÜR HARMANI İÇERİSİNDEYİZ

Çadır ziyaretleri sırasında kalabalık vatandaşlara hitaben konuşmalar yapan Başkan Taban, festivalin şehrimize hayırlı olmasını dileyerek:

"Bu şölenin arka planda ekip arkadaşlarımız önemli bir çalışma yürütüyorlar. Bu işin asıl kahramanları onlar. Kendilerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Burada tam bir kültür harmanı içerisindeyiz. Tüm kültürlerin bir araya geldiği, kaynaştığı, bir ve beraber olduğu bir şölen.

Duyuyorsunuz yan tarafta farklı farklı yöreler ait müzikler çalıyor. Bunlar bizim şehrimizin güzellikleri, zenginlikleri. Aynı renkli bir çiçek bahçesi gibi hepimiz bir yerlerden gelmiş ve İnegöl'de buluşmuşuz. İnegöl ortak paydasında birçok şeyi bölüşüyor ve paylaşıyoruz. Hep birlikte huzur ve hoşgörü içerisinde yaşıyoruz" dedi.

Festivalin Cumartesi akşamı Pera konseri ile sona ereceğini hatırlatarak konuşmasını sürdüren Taban,

"Yurt dışından gelen misafirlerimiz var. Onları en güzel şekilde ağırlıyoruz. İnegöl'ümüzde inşallah bir bayram havasında kültür festivali yaşıyoruz ve yaşatıyoruz. Zaten kültür festivalimizi gerçekleştirmemizin nedeni de kültürlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere bu kültürleri aktarmak. Burada kurulan çadırlarda hemşerilerimiz kendi gelenek ve göreneklerini ön plana çıkartarak yaşıyorlar.

Aşık Veysel Şatıroğlu: Halkın Ozanı 47. Ölüm Yıldönümünde Anılıyor Aşık Veysel Şatıroğlu: Halkın Ozanı 47. Ölüm Yıldönümünde Anılıyor

Bu harmanı biz de yaşamış oluyoruz. 81 ilin tamamından İnegöl'de yaşayan hemşerimiz var. Beraberinde Kafkaslardan, Balkanlardan, Rumeli'den gelmiş hemşerilerimiz var. Hepimiz bu şehirde yaşıyor, kazanıyor ve yine bu şehirde harcıyoruz. Evlatlarımız burada dünyaya geliyor. Güzellikler içerisinde yaşıyoruz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ VURGUSU

Taban, 14 Temmuz'da başlayan festivale 15 Temmuz'da bir günlük ara verildiğini de anımsatarak konuşmasını şöyle tamamladı:

"15 Temmuz günü Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle festival etkinliklerimize Pazar günü 1 günlük ara verdik. Tüm misafirlerimizle 15 Temmuz'u kutladık. Demokrasi meydanında ilçe halkımızla buluştuk. Ben buradan bu ülke için bu topraklar için ve bağımsızlığımız için canını feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum."