Daha önce Kültürpark'ta hayata geçirileceği duyurulan Kültür Sanat Kongre Vadisi projesi için İnegöl Belediyesi, FETÖ soruşturmasında kapatılarak el konulan Yeni Bahar Ortaokulu'nu diğer adı ile FEM binasını istiyordu.
OKUL OLAMIYOR
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha önce yaptığı açıklamada; "Daha önce FETÖ'nün kullandığı dershane ve okul zaten milletin malıydı. Biz de millete geçsin dedik. Bununla alakalı talebimizi İl Başkanımız, milletvekillerimiz ve Sayın Valimiz aracılığıyla ilgili makamlara ilettik. Şuanda boş olan bina okul yapılamıyor çünkü bahçesi yok. Eğer bu alan dönüştürülürse bunun ihalesine bu sene sonunda çıkacağız. Ama dönüştürülmezse biz projemizi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.
HEPSİ OKUL OLDU
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitimden Üretime Sektörle İşbirliği" temasıyla düzenlenen 2. Eğitim Kongresinin açılışındaki konuşmasının ardından, öğle yemeğinde bir araya geldiği gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz, FETÖ soruşturmaları kapsamında kapatılan özel okulların hemen hepsini MEB´in kullanacağını dile getirdi.
BELEDİYE OKUL YAPACAK
Bakan Yılmaz, Elazığ´da bir okulun Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edildiğini, İnegöl´de bir okulun eğitim olarak kullanılamayacağından, buranın bir kültür merkezi yapılmasının daha uygun olacağına karar verildiğini bildirdi. Bakan Yılmaz, kültür merkezi olarak tahsis edilecek yer karşılığında bir okul yapılması konusunda iradenin belirtildiğini aktardı.

Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası