HAYVAN HAREKETLERİ HIZLANDI

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, Kurban Bayramı öncesi yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler vererek şöyle konuştu;

"Kurban bayramının yaklaşmasıyla beraber hayvan hareketleri hızlandı. Dişi hayvan kesimleri yasak. Kurban bayramına 1 aylık süre kalması durumunda damızlık olarak satışını gerçekleştirebilecek dişi hayvanların da pazara alımını yasakladık.

SADECE KURBANLIKLAR SATILACAK

Sadece kurbanlıklar satılacak.Bu şekilde bir karar mevcut. Amacımız hem kurban dönemini iyi geçirebilmek hem de ülkemizdeki dişi damızlık hayvan sayısının muhafazasını sağlamaktır. Kontrollerimiz devam ediyor.

Kurban öncesi İnegöl'de büyükbaş ve küçükbaş olarak yaklaşık 5 bin civarında kurban giriş çıkışı yapılacak. İlçemiz kurbanlık konusunda şimdiye kadar çok fazla sıkıntı yaşamadı" diye konuştu.

13 BİN ŞAP AŞISI YAPILDI

ABD'li heyet Türkiye'de ABD'li heyet Türkiye'de

İnegöl'de görülen şap hastalığına değinen Ekren,

"Cemiyet Mahallesi'nde bir şap hastalığı yaşanmıştı. Personellerimiz tarafından gerekli karantina tedbirleri alındı, aşılama çalışmaları tamamlandı. Merkez Cemiyet ve 10 kilometre çapındaki köylerimizde 13 bin civarında şap aşılaması yapıldı. Hastalık sönmüş durumda."

HAYVAN PAZARI AÇILDI

"Geçen hafta itibariyle hayvan pazarının açılışını yaptık. Şuan için herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. İlçemiz dışından yoğun hayvan hareketi olması şap hastalığı riskini artırıyor. Şuan için bir sıkıntı yok. Gelen hayvanlarda bir hastalık olmadığı sürece sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz" dedi.