MHP'nin 12. Olağan Büyük Kurultayı, 'Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka' sloganıyla Ankara Spor Salonu'nda yapıldı.

İNEGÖL'DEN 400 KİŞİ GİTTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tek aday olduğu kongre, İnegöl'den yaklaşık 400 kişi katıldı. Üst kurul delegesi olarak Hayati Bedir, Fahri İnkaya ve Nazan Gündüz oy kullandı.

PARTİMİZİ BÖLEMEDİLER

İlçe Başkanı Hayati Bedir yaptığı yazılı açıklamada;

"1 Kasım 2015 tarihinden beri yürütülen MHP'yi yok etme politikası, Milliyetçi-Ülkücü Hareketin tepkisi ile geri tepmiştir. MHP'de korsan kongre yapma çabası içerisine giren, desteklerini kimden aldığı bilinmeyen, güya 40 yıldır ülkücü olduğu ifade edenler partimizi bölmeye, parçalamaya çalışmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar yürütülen bu operasyonlar, o hain gecenin ardından daha da alevlenmiş, artarak çoğalmıştır."

BAHÇELİ'İN YANINDA DİMDİK DURDUK

"Ancak bizler, Türk Dünya'sının bilge lideri, genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin yanında dim dik durduk. Sabırla bekledik ve gün 18 Mart 2018 tarihlerini gösterdiğinde sözümüzü tuttuk, kongremizi gerçekleştirdik.

Bu kongrede tarla farelerine, yıkım hayali ile yanıp tutuşan kripto canavarlarına, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü bozmaya meyilli ard niyetlilerle değil, gerçek manası ile ülkesi ve milletinin değerlerine bağlı, Milliyetçi Ülkücü Hareketin tertemiz evlatlarına yer verilmiş ve kurultay salonumuz mahşeri bir kalabalığa teslim olmuştur."

Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak

İNEGÖL MHP DAVASINA SAHİP ÇIKTI

"İçeride ve dışarıda yaklaşık 150 bin dava arkadaşımız hazır vaziyette bekledik. Tek liste ile gidilen seçimde Genel Başkanlığa 1167 geçerli oyun tamamını alarak yeniden hareketimizin lideri Dr. Sayın Devlet Bahçeli seçilmiştir.

Bizlerde İnegöl'de 3 üst kurul delegesi ve yaklaşık 400 dava arkadaşımız ile bu kurultaya katıldık" Ayrıca daha önce MYK da Bursa dan 5 olan üye sayımızın 6 ya çıkması da bizi memnun etmiştir."

İNEGÖL İL OLACAK

"Bildiğimiz üzere İnegöl'ümüzün uzun yıllardır il olma hayali hep kursağımızda kalmış, yarıda bırakılmıştır. Çeşitli dönemlerde başta partimiz Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere, diğer siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının, İnegöl'ün il olması konusu ile ilgili bir talebi olmuş ancak mecliste karşılık bulamamıştı."

LİSTEDE İLK SIRALARDAYIZ

"12. Olağan Büyük Kongremizde Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli 2023'te 100 il, 1000 ilçe sözü vermiş ve bunu tüm Türkiye'ye duyurdu.

İlçe halkımızın gönlü rahat olsun, İnegöl bu listede ilk sıralarda yer alan ilçelerden biridir. Milliyetçi Hareket Partisi il ve ilçe teşkilatı, genel merkezimiz İnegöl'ü önemsiyor ve İnegöl'ün isteklerini çok iyi biliyor" diye konuştu.