NG Kütahya Seramik'in 222. Mağazası dün Alanyurt yolu üzerinde açıldı.

Açılışta konuşan Kardeşler Yapı (NG Kütahya Seramik İnegöl Mağazası) ortaklarından Muzaffer Erezsarı, " Kütahya Seramik büyük bir aile, biz büyük bir aileyiz. Size büyük bir aile ile hizmet etmek için varız. En büyük atılımlardan birini yapmış bulunmaktayız. Size daha iyi hizmet etmek için buradayız. Böyle bir açılışımız gerçekleşiyor. Başta Belediye Başkanım, Başsavcım, iş ortağım, ailem ve siz dostlarım ile birlikte olmaktan onur duyuyorum" dedi.

Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ise; " Böyle bir günde, bu güzel nadide topluluk ile birlikte olduğumuz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu güzel mağazamızın açılışına hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Ülkemiz gelişiyor, büyüyor. Ekonomimiz hızla ilerliyor, dolayısıyla iş dünyasının birer temsilcisi olarak bizlerde hep birlikte çok çalışıyoruz. Çalışmanın mükafatı başarıdır, bunun daim olması için farklı düşünmek, üretmek ve farklı çalışmalar ortaya koymak lazım.

Bizde ekip arkadaşlarımız ile bu gayret içerisindeyiz. Sektörde hep bir şeyleri farklı yapmak istiyoruz. Sektörümüzde yapılan ne varsa yazalım, yapmayalım, farklı neler ortaya koyabiliriz bunları yapalım. Bu çalışmanın neticesi olarak, büyük ebatlı seramiklerin üretimi söz konusu oldu. Gururla ve onurla sizlere ifade etmek istiyorum ki, büyük ebatlı seramiğimizi Çin'e ihraç edebiliyoruz. Modanın merkezi İspanya'ya satıyoruz ve ülkemize döviz kazandırıyoruz. İnegöl potansiyeli çok yüksek bir ilçe. Şehir niteliğinde aslında, Eskişehir'i geçmiş durumda. Çok ilçe demeye dilim varmıyor ama. Hızla büyüyor ve gelişiyor ve bende bunu ibretle takip ediyorum.

Her geçen gün yeni işyerlerinin açılıyor olması. Az önce Muzaffer kardeşimiz söyledi, biz hizmet için buradayız dedi. Bugün burası 222. Şubesi. Ben bu mağazamızın İnegöl ekonomisine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı

Programda konuşan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, şunları söyledi; " İnegöl için yine güzel günlerden birini yaşıyoruz. İnegöl şehri ticaretin, sanayinin merkezi, Mobilya'nın başkenti, ekonomik anlamda ülkemize çok ciddi katkılar sağlayan, ilçe statüsünde büyük bir şehir. Bu şehirde Allah'a şükür müteşebbis çok fazla, cesaretle yatırım yapan arkadaşlarımız çok fazla. Şehir olarak çok şükür bugünlere, hem sanayimiz, hem ticaretimizi büyüterek geldik. Yine ülkemizin ciddi markalarından ve dünyanın da kayda değer markalarından olan Kütahya seramiğin ülkemize katkılarından dolayı tüm Kütahya Seramik çalışanlarına bir Türk vatandaşı olarak teşekkür etmek istiyorum. Şehrimizin bir diğer markası Kardeşler Yapı. Bizim arkadaşlarımız. Bu sektörde çok ciddi yatırımlar yapıyor. Özellikle yapmış oldukları yatırımlardan dolayı onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyor, ticari hayatlarında başarılar diliyorum

CUMHURBAŞKANIMIZ ÖNÜMÜZE HEDEFLER KOYUYOR

Programda son olarak konuşan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban," Gün geçmiyor ki şehrimizde yeni bir işletme açılmasın. Allah'a hamdolsun her gün yeni işletmeler açılıyor. Kütahya Seramik firmasının da şehrimize yeni bir heyecan getireceğine inanıyorum. Ülkemizin hedefleri var. Mesela 2023 yılında ihracat noktasın 500 milyar dolarlık hedefe ulaşmak istiyoruz. Bunun için böylesi kıymetli işletmelere ihtiyacımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüze hedefler koyuyor. Demek ki işletmecilerimizde hükümete güveniyor, istikrar var diyerek yatırım yapıyor. İnegöl'ünde katkısını es geçemiyorum. İnegöl ihracat noktasında 81 vilayet içerisinde 20. Sıraya gelmiş. Dış ticaret hacmi noktasında 1 milyar 200 milyon dolar seviyesine ulaşmış. Bunun kıymetini hep birlikte bilmek zorundayız. İnegöl bunun farkında, bizlerde daha fazla hizmet alabilmek adına canımızla, başımızla çalışacağız. İnegöl'ün üretmesine bizler yerel yönetimler olarak ön açarak kazma vurmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş duasının ardından kurdele kesimiyle mağazanın açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreninde Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, İYİ Parti İlçe Başkanı Müfit Besler, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, İTSO Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş, bazı belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar hazır bulundu.