Her şeye yemin edenler, çok yemin edenler, yemininden dönenler, dikkat! Her şeye yemin edenler, çok yemin edenler, yemininden dönenler, dikkat!
Sani Konukoğlu Cami önünde gerçekleştirilen program; saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

HAFTANIN TEMASI BELİRLENDİ

Göçmen cami imam hatibi Nazmi Özden’in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Bayram Canbey; 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası temasının ’Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı’ olarak belirlendiğini söyledi.

YOĞUN PROGRAM

Kutlu Doğum Haftasının açılışını yaptıklarını ifade eden Müftü Canbey, Kutlu Doğum Haftasının çeyrek asırdan bu yana coşku ve heyecanla kutlandığını belirtti.

‘Hazreti Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı’ konulu temanın işleneceği hafta kapsamında yoğun program düzenlediklerini aktaran Canbey;

“Diyanet İşleri Başkanlığı 2011 yılından beri Kutlu Doğum Haftası için bir konu belirliyor. Bu sene de ‘Hazreti Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı’ konusunu seçti. Bu vesileyle hafta dolayısıyla birlikte yaşamanın önemini vurgulanacak.

Birlikte yaşıyoruz ve birlikte bir arada sevgiyle, saygılıyla ve hoşgörüyle yaşamaya mecburuz. Ama maalesef son zamanlarda bir takım sıkıntılar eksik değil” dedi.

Kaymakam Ali Akça ise şöyle konuştu;

“Peygamberimizin hayatında bizler için çok güzel örnekler var. O güzel insan bu ortamda çektiği onca sıkıntıya, eziyete ve işkenceye rağmen doğruyu ve güzeli söylemekten vazgeçmemiş.

Peygamberimizin dünyaya geldiği yıllarda zulüm vardı da bugün yok mu" Bugün de var. O yıllarda savaş vardı, bugün de var. O yıllarda kötülük vardı, bugün de var. Ama savaşın karşısında barış da vardır, zulmün karşısında rahmet de vardır, kötülüğün karşısında iyilik de vardır.”

NİSAN AYLARI BİR BAŞKA GÜZEL

Programda son olarak konuşan Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay;

“Çeyrek asırdır Nisan ayları bir başka güzelliğe sahne oluyor. Her yıl farklı bir yönüyle tanımaya ve tanıtmaya çalıştığımız sevgili Peygamberimizi adeta bir gül misali yaprakları açıldıkça kokusu etrafı mest eden bir kırmızı güle benzetebiliyoruz. Tanıdıkça daha çok seviyor, sevdikçe onunla ilgili bilgilerimizin daha çok arttığını görüyoruz.”


“Bu yılki Kutlu Doğum teması ‘Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlâkı’. Asırlar önce dünya hayatındaki günlerini tamamlayıp Rabbinin katına gönülden giden son Peygamber ile bu asırda nasıl birlikte yaşayacağız diye bir soru aklınıza gelebilir.

O güzel Rasul ile birlikte yaşamak demek onun sünneti seniyyesini bilmek ve hayatına tatbik etmekten ibarettir. Sünneti seniyyesini bilmek için de okumak, onu tanımaya talip olmak, okuduklarımızı da hayatımıza aktarmak gerekir.”

MEHTERAN YİNE BÜYÜLEDİ

Konuşmaların ardından protokol üyelerine karanfil takdim edildi. Bu arada açılış programında İnegöl tarihi mehteri kısa bir konser verdi.

Katılımcıları kendine hayran bırakan mehter takımındaki küçük mehteranlar gözlerden kaçmadı.