Cemaatle namaz kılan kişinin Fatiha okumasına gerek var mı? Cemaatle namaz kılan kişinin Fatiha okumasına gerek var mı?

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Kutlu Doğum Haftasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Bu yıl Kutlu Doğum Haftası 17 Nisan tarihinde başlayacak ve 22 Nisan'da sona erecek. 23 Nisan'da da kandil programımızı icra edeceğiz.

Bu yıl Hazreti Peygamber ve Güven Toplumu işlenecek. Bu konuda arzumuz Peygamberimizin şahsında birkaç hususu toplumun gündemine taşıyacağız. Yapılacak etkinliklerle Peygamber Efendimizi daha iyi tanımak ve anlatmak gayesindeyiz. Peygamberimizin güven toplumuna verdiği önemi bütün boyutlarıyla ortaya koyma gayretindeyiz.

Güven toplumu konusunda fert ve toplum hayatında daha fazla duyarlılık ve bilinç oluşturma gayretimiz olacak. Güven toplumunu zedeleyen unsurlara dikkat çekilecektir.

Birlik, beraberlik, paylaşma gibi konuları canlı tutmaya da vesile kılmaya çalışılacaktır. Vaaz, panel, hutbe, TV ve radyo programları ve konferanslar aracılığıyla inşallah anlatmış olacağız" dedi.

17 NİSAN'DA BAŞLIYOR

17 Nisan tarihinde Sani Konukoğlu Camii önünde haftanın açılışının yapılacağını aktaran Güzel;

"23 Nisan'da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gündüz kutlayacağız. Akşamında da Miraç Kandil programımız var. Kutlu Doğum programlarımız bu yıl da dolu dolu, zengin içerikli programlar.

Toplumun her kesimine programı yaymaya çalıştık. Hatim, Kuran ziyafeti, konferans, panel, yarışmalar, kitap tanıtımı gibi etkinlikler olacak. İslam'ın Güven Toplumuna ilişkin temel ilkeler nelerdir?

Kuran ve Hadis'te Güven Toplumu nasıl inşa ediliyor? Allah Resulü nasıl Güven toplumu inşa etmiş, hangi seviyeye çıkartmış? Bu sorulara cevap arayacağız"

ÜNİVERSİTEDE DE PROGRAM OLACAK

"İnegöl'de Sani Konukoğlu Camii'nde açılışımız olacak. Okullar arasında yarışmalar olacak. Kermeslerimiz olacak. Eski belde olan büyük mahalleler, Kuran Kurslarımızda programlarımız olacak.

18 Nisan Salı günü İşletme Fakültesi'nde Konferans Salonu'nda bir panelimiz olacak. İl Müftümüz İzani Turan hocamız 19 Nisan'da Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda konferans verecek. 20 Nisan tarihinde Din Görevlileri Lokalimizde Kan bağışımız da olacak.

Tüm programlarımızda gayretimiz ve amacımız Peygamber Efendimizi tanıma, tanıtma, anlatma olacak. Haftamızın şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.