BAYANLARA ÖZEL KONSER

Şef Diler Yalaza yönetimindeki İnegöl Belediyesi Tasavvuf Müziği Kadınlar Korosu, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İnegöl Müftülüğü işbirliğinde düzenlenen konserle İnegöllü bayanların karşısına çıktı.

19 Nisan Çarşamba günü 14.00'da müze konferans salonunda gerçekleştirilen bayanlara özel konsere, ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. Koro, seslendirdiği ilahilerle gönülleri mest etti.

KORO İNEGÖL KADINININ FARKINI ORTAYA KOYDU

Kutlu Doğum Haftasına özel düzenlenen konserde İnegöl Belediyesi Kadınlar Tasavvuf Müziği Korosu, performansıyla beğeni topladı. Konseri izleyen Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin konser sonrası sahneye çıkarak dinleyicilere yönelik bir konuşma yaptı.

Şahin, kadınlar tasavvuf korosu konserinin örnek hayatıyla bize rehber olan, İnsanların en yücesi sevgili peygamberimizi her yönüyle anlamaya çalıştığımız Kutlu Doğum Haftasına özel olarak İlçe Müftülüğü ile ortaklaşa gerçekleştirildiğini söyledi. İnegöl Belediyesi olarak her alanda çalışmalarını hassasiyetle sürdürdüklerini de belirten Gülhan Şahin,

"Gerek İNESMEK kursları, gerek enstrüman kursları, gerekse de koro çalışmaları ile İnegöl'ümüzün kültür ve sanat hayatına yön vermeye çalışıyoruz. Kültür ve sanatın dokunduğu hayatların farklılaştığı ve şehrin dokusunu olumlu yönde değiştirdiği olgusuyla kültür sanat faaliyetlerini tüm yaş gruplarına yayarak İnegöllü hemşerilerimizin bu etkinliklerden istifade etmelerini sağlıyoruz.

Bu kapsamda bildiğiniz üzere geçen yıl Şef Diler Yalaza yönetiminde tamamı İnegöl İlçe Müftülüğü İshakpaşa kuran kursu hocaları ve kursiyerlerinden oluşan kadınlar tasavvuf müziği koromuzu kurmuştuk.

Bu koro bizim yıllardır isteyip de bir türlü oluşturamadığımız bir koroydu. İnegöl'ümüz yine bir ilki gerçekleştirdi. Bu ekip gösterdiği birliktelik ve cesaretle İnegöl kadınının farkını bir kez daha ortaya koydu" dedi.

KENDİMİZE REHBER ETMEMİZ GEREKİR

Şef Diler Yalaza yönetiminde kadınlar tasavvuf korosunun kurulduğu günden bugüne kadar şehir içi ve şehir dışında birçok başarılı konsere imza attığını da vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"En son olarak geçen ay yine bu güzel mekanda koromuz birbirinden güzel ilahilerden oluşan bir konser ile karşımıza çıkmıştı. Bugünde, Kutlu Doğum Haftasına özel olarak İlçe Müftülüğümüz ile ortaklaşa düzenlediğimiz konser ile huzurlarınızdayız.

İnegöllü neyzen, son kıssahan Muharrem Dere'yi tanıyor musunuz? İnegöllü neyzen, son kıssahan Muharrem Dere'yi tanıyor musunuz?

Bildiğiniz üzere geçen Cumartesi akşamı kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu konuğumuz olmuştu. Hoş sohbetlerini bizlerle paylaşmıştı. Böylesi önemli programlar ile halkımızı manevi bir iklimine çıkarmaya devam edeceğiz. Bu hafta Hz. Peygamberimizi her açıdan daha iyi anlama zamanı... Onun örnek şahsiyetini ve hayatını daha yakından tanıma zamanı...

Lütfen sadece bu haftaya mahsus olmadan İnsanların en yücesi, bizim hayatımızın her anında rehberimiz olan sevgililerin en güzeli olan Peygamberimizi daha iyi anlamayı ve onun hayatını kendimize rehber etmemiz gerektiğini unutmayalım.

İnşallah bu hafta münasebetiyle planlanmış farklı programlar ile peygamber efendimizi doğru manada anlayabilmek, onun hayatını hayatımıza tatbik edebilmek ve beraberinde hayatımızı düzene koyabilmek adına yapılacak programların çok faydalı olacağına yürekten inanıyorum.

Bugün yücelerin yücesi Hz. Peygamberimizi bizlere her haliyle hatırlatan, kendimize gelmemize vesile olan koromuzun seslendirdiği ilahiler sadece müzikleriyle değil, sözleriyle de ruhumuzu okşadı, yüreğimize dokundu.

Son olarak bizlere böylesi güzel bir program hazırlayan başta koro şefimiz Diler Yalaza Hanımefendi olmak üzere kadınlar tasavvuf koromuzun değerli üyelerine huzurlarınızda teşekkürlerimi sunar, böylesi güzel programların devam etmesi temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım."