Altın fiyatları hafta sonu da yükselişini sürdürüyor, Altında son durum! Altın fiyatları hafta sonu da yükselişini sürdürüyor, Altında son durum!

Altın fiyatlarının en yüksek seviyesine ulaşması, altın yatırımcısı vatandaşın yüzünü güldürdü. Altından kar etmek isteyen vatandaş, kuyumcuların yolunu tuttu. Yükselişi fırsat bilen vatandaş, yastık altı birikimlerini bozdurmak için kuyumculara akın ederken; kuyumcu esnafı para yetiştirmekte zorlandı.

Kuyumcu esnafı Hakan Ateş yaptığı açıklamada;

"Fiyatların yükselmesiyle birlikte vatandaşlar yoğun olarak ellerindeki altınları bozdurmak için geliyor. Bunun yanı sıra borcu olan vatandaşlarımızda gelip bir an önce borçlarını kapatmak için mücadele ediyor. Altında azda olsa bir düşüş söz konusu. Şuanda alım ve satım konusunda bir denge var."

"En karlı yatırım her zaman altın. Başkan Erdoğan'ın yastık altındaki döviz ve altınlarınızı bozduğunun çağrısını olumlu buluyoruz. Ekonominin canlanması için yastık altındaki altınların ve dövizlerin mutlaka çıkması şart. Vatandaş olarak burada devletimizin yanında olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Bu arada İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Kani Kont, Sarraflar Çarşısında altın satış ve alışların durduğu dedikodularının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Kont yaptığı açıklamada;

"Kuyumcuların altın alım ve satışının durduğuna dair dedikodular var. Satış ve alışla alakalı hiçbir sıkıntı yoktur. Nakit durumumuz olduğu sürece alışlarımız devam etmektedir. Malum satış düşük alış fazla olduğu için nakit konusunda sıkıntı yaşamaktayız. Yaşanan nakit sıkıntısında bağlantılı olarak çözmekteyiz. İnegöl halkına duyurulur" dedi.