SÖZEL BÖLÜMDE TOPLAM 50 SORU

Öğrencilere sözel bölümde 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden onar olmak üzere toplam 50 soru yöneltildi.

SÖZEL, SAYISALA GÖRE KOLAY

Soruların değerlendirmesini yapan Altın Nesil Okulları 8.sınıf öğretmenleri, sözel bölümün sayısala oranla daha kolay olduğunu vurgularken sözel bölümde okuma-anlamaya yönelik soruların ağırlıklı olduğunu, bunun yanında güncel konularla ilgili, yaşamsal becerileri de içine alan soruların da yer aldığını belirtti.

ÖĞRENCİLER SAYISALDA ZORLANDILAR

Sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden yirmişer olmak üzere toplamda 40 sayısal sorusu cevaplayan öğrenciler, sınav sonrasında sayısal bölümde zorlandıklarını ifade etti.

ÖNCEKİ YILLARA NİSPETEN DAHA ZOR

Sorularla ilgili yapılan değerlendirmede önceki yıllara nispeten zor sorular olduğu vurgulanırken soruların %80'i tüm öğrencilere hitap ederken %20 oranla zor sorulardan oluşan bir sınav olduğu belirtildi.

ÖZELLİKLE MATEMATİK SORULARI BELİRLEYİCİ

Özellikle matematik sorularının sınavın belirleyici sorusu olduğunu vurgulayan Altın Nesil Okulları matematik öğretmenleri, MEB'in daha önce yayınladığı örnek sorular değerlendirildiğinde bu tür zorlukların beklenen bir durum olduğunu da vurguladı.

Sınav ile ilgili genel bir değerlendirme yapan Okul Müdürü Serdar ACAR, sınavın tüm bölümlerinde dikkat çeken noktanın uzun ve okumaya dayalı sorular olduğunu vurguladı. "Bundan sonraki yıllarda sınava girecek öğrencilerin özellikle süre kullanımı, okuduğunu anlama ve doğru yorumlama çalışmalarına ağırlık vermeleri yararlı olacaktır.

Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor

Sınava giren tüm öğrencilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."diyerek sınava katılan 8.sınıf öğrencilerine iyi dileklerini iletti.

Sınavda üç yanlışın bir doğruyu götüreceği vurgulanırken sınav sonuçları ise 22 Haziran'da açıklanacağı belirtildi.