14 LİSE KATILDI
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, il genelindeki liseler arasında düzenlediği Ortaöğretim Kurumları Arası Bilgi Yarışmalarının İnegöl ve Yenişehir ayağının finali İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi. Okulun Konferans Salonunda düzenlenen yarışmalara, Yenişehir ve İnegöl'den toplam 14 lise katılım gösterdi.


6 KATEGORİ
Türk Halk Kültürü Bilgi Yarışması, Türkiye Coğrafyası Bilgi Yarışması, Eser Yazar Eşleştirmesi Bilgi Yarışması, Osmanlı Tarihi Bilgi Yarışması, Fen Bilimleri Tarihi Bilgi Yarışması ve Bursa Bilgisi Bilgi Yarışması olmak üzere 6 farklı kategoride yapılan yarışmalar sonunda;
YARIŞMA SONUCU
Türk Halk Kültürü Bilgi Yarışmasında; Naire Çikayeva Anadolu Lisesi,
Türkiye Coğrafyası Bilgi Yarışmasında; Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi,
Eser Yazar Eşleştirmesi Bilgi Yarışmasında; Mediha- Hayri Çelik Fen Lisesi,
Osmanlı Tarihi Bilgi Yarışmasında; Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi,
Fen Bilimleri Tarihi Bilgi Yarışmasında; Naire Çikayeva Anadolu Lisesi ve
Bursa Bilgisi Bilgi Yarışmasında; Naire Çikayeva Anadolu Lisesi birinci oldu.


ÖZGÜVEN VE SORUMLULUK DUYGUSU
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Öğrencilerde öğrenmenin sadece ders faaliyetleri ile sınırlı kalmaması, ders dışında da farklı yöntemlerle öğrenmenin sağlanması ve pekiştirilmesi, öğrencilerimize özgüven ve sorumluluk duygusu kazandırmak ve bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda faaliyet yapma imkanı sağlamak amacıyla okul, ilçe ve il çapında çeşitli yarışmalar düzenlemekteyiz."
"Bugün de böylesi güzel bir organizasyonun finalini yaptık. Bu yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Böylesi güzel ve anlamlı organizasyonun yapılmasında emeği geçen başta Şube Müdürü Ali Doğru olmak üzere komisyonda yer alan idarecilerimize, öğretmenlerimize ve bu yarışmaya katılan tüm öğrencilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi