Akhisar Mahallesinde ikamet eden 78 yaşındaki Zehra Vatansever isimli vatandaş, sergilediği örnek davranışlarla önce sosyal medyanın, ardından da Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın dikkatini çekti.İlerlemiş yaşına rağmen evinde oturmayıp her gün hem evinin önünü temizleyen, ardından da mahalledeki parkları ve mezarlığı temizleyerek şehrin güzelleşmesi adına örnek davranış sergileyen Zehra Vatansever'i, mahalle halkı park temizliği yaptığı sırada görüntüleyerek bu örnek davranışı sosyal medyada paylaştı. Paylaşımın ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaşlı kadını evinde ziyaret ederek örnek davranışından dolayı teşekkür etti.

BÖYLE DUYARLI BİR HAREKET KARŞILIKSIZ KALAMAZ

Her gün adeta mahalleyi temizleyen Zehra Vatansever'i evinde ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kendisine örnek davranışından dolayı çiçek ve kahve fincanı hediye etti. Bu davranışın herkese örnek olması gerektiğini vurgulayan Aktaş, aile fertleriyle uzun süre sohbet etti. AK Partili bayan meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette bir açıklama da yapan Aktaş,

"Bugün bayan meclis üyelerimizle birlikte bir güzel vatandaşı, bir güzel yüreği ziyarete geldik. Zehra Vatansever ablamız 1989 Bulgaristan göçmenlerinden. Kırcaali Cebel bölgesinden gelmiş bir büyüğümüz. Kendisini kısa bir süre önce bazı sosyal paylaşım sitelerinde mahalle parklarınız, mahalle mezarlığını ve çevresini temizlerken gördük. Tabi böyle bir duyarlı hareketin, böyle bir mahalle ve şehir sevgisinin karşılıksız kalmaması gerekiyordu. Biz de bugün ablamızı ziyarete geldik ve kendisine çiçek, hediye takdim ettik. Onunla sohbet etme imkanına sahip olduk" dedi.

ALBAYRAK'IN TÜRKÜLERİNİ VE ŞİİRLERİNİ DİNLEDİ

Ziyaret sırasında Zehra Vatansever'in kardeşi Ramazan Albayrak'la da tanışan ve gençlik yıllarından bu yana yazdığı şiirleri, türkü sözlerini dinleyen Aktaş, Albayrak'ı da tebrik ederek:"Tabi Bulgaristan'da yıllarca yaşamış, orada doğmuş, büyümüş, malını, mülkünü, sevdiklerini orada bırakmışlar zorunlu göçten dolayı. Yaklaşık 28 yıldır da İnegöl'ümüzde hayatlarını devam ettiren bu büyüklerimiz tabi ki o bayrak sevgisiyle, vatan aşkıyla yanıyor. Ramazan ağabeyimiz de bu vatan sevgisiyle çok güzel şiirler ve türkü sözleri yazmış. İnşallah biz onları değerli büyüklerimizle buluşturmak için gayret edeceğiz. Yılların çalışmaları var burada. Gençlik yıllarından beri yazılan şiirler var. Ben kendisini kutluyorum" diye konuştu.

"TÜM VATANDAŞLARA ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Magnum dondurmaları neden toplatıyor? Magnum dondurmaları neden toplatıyor?

"Bu güzel ve neşeli insanlarla birlikte olmaktan bizler de mutluluk duyduk" diyerek sözlerini sürdüren Aktaş, şöyle devam etti: "Ben özelde Zehra teyzemiz için geldiğim için kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu davranışın tüm vatandaşlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum. Çünkü iyi vatandaş olmak, Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak, şehrine sahip çıkmak sadece söylemle olmaz. Caddene, sokağına, mahallene, mahallenin parkına, mezarlığına, camisine, her alana sahip çıkmakla gerçekleşir. Biz Zehra teyzemizden bunu gördük. O 22 yaşında evladını Hakk'a uğurlamış, eşini yaklaşık 10 yıl önce kaybetmiş ama ondaki o metanet, o duruş ve beraberindeki şehre olan bağlılığı bizi gerçekten duygulandırdı.."