23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında; Kaymakam Ali Akça Vehbi Koç İlkokulu'nu, Belediye Başkanı Alinur Aktaş Dumlupınar Ortaokulu'nu, Garnizon Komutanı Kerim Kazanasmaz Sinanbey İlkokulu'nu,

İlçe Emniyet Müdür Vekili İlhami Araali Nuri Pakdil İmam-Hatip Ortaokulu'nu, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş İshakpaşa İlkokulu'nu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican da Fatih İlkokulu'nu makamlarında kabul etti.

MAKAMLARA OTURDULAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen ziyaretlerde;

Kaymakamlık koltuğuna Ecrin Çakır ile Eren Karadağ, Başkanlık koltuğuna Bahar Köse ile Alper Mert, Garnizon Komutanlığı koltuğuna Hatice Naz Doğan ile Ali Köse, Emniyet Müdürü koltuğuna Elif Kavak ile Şahin Faik Ögcem,

İlçe Jandarma Komutanlığı koltuğuna Hande Kar ile Mehmet Arhan Karaaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna ise Muhammed Karakuş ile Zeliha Ömeroğlu dönüşümlü oturdu.

İSTEKTE BULUNDULAR

Makam koltuklarına oturan öğrenciler, bir günlüğüne de olsa istekte bulundular.

15 TEMMUZ'U UNUTMAYIN

Eskişehir'deki o lise dünya birincisi oldu Eskişehir'deki o lise dünya birincisi oldu

Ziyaretlerde konuşan Kaymakam Ali Akça, "Ne yaparsanız yapın, tarihe hep ilgi duyun. Çünkü bu memleketin ve bu aziz vatanın asıl varisleri sizlersiniz. Tarihi sadece bir ders olarak görmeyin. Tarihi okuduğunuzda, bu asil millet özgürlüğüne meftundur. Türk milleti çok merhametli bir millettir. Herhangi biri sıkıntıda olduğu zaman yardım etmeyi sever."

"15 Temmuz'u hiç unutmayın. Bu milletin üstüne esaret gömleği giydirilmeye çalışıldı. Bu millet bağımsızlığına aşık olduğu için esaret gömleğini yırttı attı. Atatürk, 23 Nisan'ı çocuklara bayram olarak armağan etti. Bizler sizlere bu makamlarımızı temsili olarak teslim ediyoruz. Bilin ki bu makamların asıl sahibi sizlersiniz" dedi.

EN ŞANSLI ÇOCUKLAR

Temsili olarak başkanlık koltuğuna oturan öğrenci Alper Mert, Belediyenin bütün okullara verdiği desteğe teşekkür ederek, eğitim gördüğü Dumlupınar Ortaokulu'nun duvarlarının yenilenmesini talep etti. Konu, Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu'ya telefonla iletilirken, çalışmaların yaz döneminde yapılacağı bildirildi.

Dünyada kendilerine bayram atfedilen en şanslı çocukların Türkiye çocukları olduğunu belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Makamlarımızı 23 Nisan'lar da öğrencilerimize devrediyoruz. Bu günde iki öğrencimize makamımı teslim ettim. Bu çocukların, iyi yetişmesi, milli ve manevi değerlerle donatılması bu ülkenin geleceği açısından çok önemli" diye konuştu.

Ziyaretlerin sonunda, protokol üyeleri öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ederken, öğrenciler de protokol üyelerine çiçek takdim etti.