6 Ekim'de düzenlenen, ücretsiz günü birlik fuar gezisine, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Can ve 7. Komite Başkanı Ogün Şencan'da katıldılar. Fuarı gezen İnegöl heyeti, takım tezgahları, metal-sac işleme makineleri, tutucular-kesici takımlar, kalite kontrol - ölçüm sistemleri, CAD/CAM, PLM yazılımları ve üretim teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren firmaların en yeni ürünlerini inceleme fırsatı buldular.

Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem! Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem!

YENİ GELİŞMELER TAKİP EDİLİYOR

Heyetle birlikte fuar ziyaretine katılan Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Can, İTSO Yönetim Kurulu olarak, yurtiçi ve yurtdışı tüm fuarlara gezi düzenlemeye özen gösterdiklerini söyledi. Oktay Can, fuar ziyaretlerinin sektörel gelişmelerin yakından takibi açısından önem taşıdığını belirterek, "Üyelerimizi ilgilendiren her konuda gerekenleri yapmaya çok önem veriyoruz. Yurt içi ve yurt dışı fuar gezisi programları da bunlardan biridir" dedi.

2023 HEDEFLERİ ÖNEMLİ

İTSO 7. Komite Başkanı Ogün Şencan'da Türkiye'nin ekonomik alanda 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında özel sektöre büyük pay düştüğünün belirterek, "Makine imalatı ve takım tezgahları sektörü Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması açısından stratejik bir öneme sahip sektörlerdendir" dedi. Başkan Şencan, iki sektörün de modern teknolojinin en çok kullanıldığı alanlar olduğunu belirterek, bunun nedeninin her iki sektörde de yeni teknolojilerin ve üretim maliyetlerinin düşürülmesinden ürün kalitesinin artırılmasına kadar birçok konuda öne çıkan unsurları bünyesinde barındırması olduğunu vurguladı.

Ogün Şencan "Bu özellikleriyle diğer sektörlerin rekabet yeteneğini de doğrudan etkiliyorlar. Bu sahada faaliyet gösteren komite üyelerimizin sektörel gelişmeleri yakından takip etmesini, yeni teknolojilerle tanışmalarını rekabetçi bir küresel ekonomide çok önemli buluyoruz. Üyelerimiz açısından son derece yararı bir fuar gezisi gerçekleştirdiğimize inanıyoruz" dedi.