GENEL BAŞKAN OLPAK DA KATILDI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi'nin 18. Olağan Genel Kurulu Genel Başkan Nail Olpak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok! İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok!

Şubenin çok amaçlı salonunda düzenlenen 18. Olağan Genel Kurul, Turgutalp Camii imam hatibi Emin Topçu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

ÜLKEMİZ DIŞ GÜÇLERİN HEDEFİNDE

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile devam eden genel kurulda konuşan MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç, "Değerli büyüğüm Zeki Kavaz'dan teslim aldığım başkanlık görevinin ardından tam 2 yıl geçti. O günden bu güne Türkiye'de baş döndürücü hızla olağanüstü gelişmeler yaşandı. Bir yandan darbe girişimleri, diğer yandan sistematik terör saldırıları yaşandı ve yaşanıyor."

"2023 ve 2071 yılı vizyonu ile dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alma hedefi koyan ülkemiz maalesef dış güçlerin hedefinde bulunmaktadır. Dünyanın ekonomik anlamda dar boğazda olduğu, islamafobinin hızla yayıldığı ve sürekli oyunların oynandığı bir zamana şahitlik ediyoruz. Özellikle MÜSİAD Şube başkanlığı görevini devralmamızın ardından Genel Başkanımız sayın Nail Olpak beyefendinin liderliğinde ülkemizin içinde bulunduğu bu durumu daha net görme fırsatını buldum" dedi.

DEVLETİNE VE MİLLETİNE BAĞLI BİR TUTUM

MÜSİAD'ın 28 Şubat ve 15 Temmuz'da olduğu gibi bugünde sistematik saldırıların hızla arttığı bu dönemde önemli bir duruş sergilediğinin altını çizen Başkan Malkaç, "Bugüne kadar devletine ve milletine bağlı bir tutum sergileyen MÜSİAD'ımız, bireysel çıkarların değil ülkesel çıkarların konuşulduğu bir adres olmuştur."

"MÜSİAD, zaman zaman iş dünyasının bir okulu, zaman zamanda fikirlerin filizlendiği bir mutfak görevi üstlenmiştir. Bizler bu çatı altında birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımızla elimizden geldiğince MÜSİAD bayrağını en iyi şekilde taşımaya çalıştık. Bu iki yıllık zaman zarfında maddi ve manevi anlamda yanımda duran tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

"LİDERLİK YAPTINIZ"

"Sayın genel başkanım; bugüne kadar çeşitli platformlarda sizlerle beraber olma şansına nail oldum. Bu toplantılarda ülkemizin ve yaşadığımız şehirlerin sorunlarını tartıştık. İş dünyamızın sorunlarına çözümler aradık. Kapınızı ne zaman aşındırdıysak bizleri sabırla dinlediniz. Gerek duruşunuzla, gerekse de bize aşıladığınız cesaretle önemli bir liderlik yaptınız. Size çok teşekkür ediyoruz."

'BU BENİM GÖREVİM DEĞİL' DEMEDİNİZ

"Değerli belediye başkanım; özellikle size de ayrı bir yer açmak istiyorum. Her organizasyonumuzda yer aldınız. İş dünyamızın sorunlarına çözüm getirme noktasında bize katkı sağladınız. Sektörel anlamda 'bu benim görevim değil' demediniz. Her soruna çözüm getirme noktasında özel çaba gösterdiniz."

"40 YILLIK İNEGÖLLÜ GİBİ DAVRANDINIZ"

"Sayın kaymakamım; ilçemize atanmanızın ardından 40 yıllık bir İnegöllü gibi davrandınız. 7'den 70'e herkesin arkadaşı, ağabisi, kardeşi oldunuz. Kapılarınızı her daim açık tuttunuz. Yüzünüzdeki tebessüm ve enerjinizle bize güç kattınız. İnegöl sanayisinin gelişmesi için dertlendiniz, çözüm ürettiniz. 2 yıllık görevim boyunca yaptığınız katkılarınızın bundan sonra da artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

TAŞIN ALTINA ELİNİZİ KOYDUNUZ

Konuşmasının devamında üyelere seslenen Malkaç şöyle devam etti; "Bana bir bayrak emanet ettiniz. Bu kadar badirelerin atlatıldığı bu dönemde verdiğiniz destekle gücümüze güç kattınız. Bizlere hep inandınız. Gerek 15 Temmuz'da, gerekse de, Suriye, Filistin ve terör mağdurları ile bu vatanın korunması adına canını feda eden şehitlerimize yönelik kampanyalarda taşın altına elinizi koydunuz."

"Yaşanan geçici ekonomik durgunluk dönemlerinde bile MÜSİAD'a verdiğiniz aidatlarla bu kuruma hak ettiği değeri verdiniz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizler Türkü, Kürdü, Abazası, Gürcüsü, Lazı ve Çerkez'iyle İnegöl'de küçük ama örnek bir Türkiye olduk. Farklı kültürlerin kardeşçe yaşadığı bir şehir olduk."

'İREM BAĞI MİSALİ, MAMUR BİR TÜRK KASABASI'

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise "Evliya Çelebi, İnegöl'ü 'İrem bağı misali, mamur bir Türk kasabası' diye anlatıyor. Ve İnegöllüler için de diyor ki, 'Herkesle iyi geçinirler, gariplerin dostu olmakla meşhurdurlar'. Evliya Çelebi'nin yaşadığı tarih üzerinden yüzyıllar geçti. Ama İnegöllülerin dostluğuna, samimiyetine, hatırşinaslığına, bugün biz de şahidiz."

"Bugünlerde, sevgimizi birbirimize göstermeye, aramızdaki dostluğu ve kardeşliği beslemeye, her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Çünkü son zamanlarda, büyük bir imtihandan geçiyoruz. Terör olaylarının sayısı ve şiddeti artıyor. Üzüntümüz giderek öfkeye dönüşüyor. Ama metanetimizi de koruyoruz."

"KENETLENECEĞİZ"

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörün, 2016'yla birlikte geride kalmasını temenni ediyorduk. Fakat hem yılın son gecesinde İstanbul'da, yılın başında İzmir'de, son olarak da Gaziantep'te terör saldırıları gerçekleştirildi. Kuşkusuz bu saldırılar, bizi birbirimize düşman etmek için tasarlanıyor. Güven duygusu kaybolsun, sağduyu ortadan kalksın, insanlar birbirine nefretle baksın istiyorlar. Bunlara verilecek cevap, birbirimize daha sıkı sarılmaktır."

"Eşimizle, dostumuzla, komşumuzla, ortağımızla, aramıza şeytanın girebileceği bir boşluk bırakmadan kenetleneceğiz. Bu zor zamanlarda, işadamları olarak, ayrıca bir sorumluluk taşıyoruz. Bu sorumluluk; her ne olursa olsun, direnmeye, üretmeye ve büyümeye devam etmektir. Gerçek başarılar, koşullar sayesinde değil, koşullara rağmen kazanılır" diye konuştu.

DİRENMEYE, ÜRETMEYE VE BÜYÜMEYE DEVAM

Yeni genel merkez kompleksinin temelini attıklarını da belirten Olpak, "Yolculuğumuza, Mecidiyeköy'de bir ofiste başlamıştık. Yıllar geçti, MÜSİAD ağacı büyüdü. Çalışma arkadaşlarımız ve misafirlerimiz çoğaldı. Sütlüce'deki binamıza taşındık. Programlarımız, davetlilerimiz ve katılımcılarımız daha da çoğaldı. Bu bereket, mevcut binamıza da sığmaz oldu."

"Bir süredir, daha büyük ve fonksiyonel bir mekana ihtiyaç duyuyorduk. Hamdolsun, bu değişimi birlikte gerçekleştirmek de, bize nasip oldu. Şimdi, Sütlüce'den Yenibosna'ya geçiyoruz. Aslında, bir temel atma töreni düşünmüyorduk. Biz, icraatlarıyla görünen bir kurumuz. Açılış töreni planlıyorduk. Ama 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini ve söylediklerimizi hatırladık."

"Sonra, terör olaylarından sonra neler söylediğimizi hatırladık. Ne demiştik? Direnmeye, üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz. Hiç bir yatırımımızı, hiç bir programımızı iptal etmeyeceğiz. Tam tersine daha da arttıracağız" dedi.

Kaymakam Ali Akça ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş da genel kurulunda birer konuşma yaptı. 15 Temmuz'un gündemde yer aldığı konuşmalarda, birlik beraberlik vurgusu yapılarak, yeni seçilecek yönetime başarılar dilendi.

YÖNETİME GÜVENOYU

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Divan Başkanlığını İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç'in yaptığı kongrede, faaliyet ve denetim kurulu raporları okunarak ayrı ayrı ibra edildi.

YENİ YÖNETİM

Yönetim Kurulu'nun ibrasının ardından tek liste ile gerçekleştirilen genel kurulda başkanlığa mevcut başkan Halil Malkaç yeniden başkanlığa getirildi.

Halil Malkaç başkanlığındaki yönetim kurulu ise; Ömer Şen, Faruk Coşkun, Mehmet Döngel, İsmet Karaca, Musap Güleç, Aydın Akman, Ömer Erol, Metin Tahirler, Ümit Kırnak, Ayhan Çamlıdağ, Mesut Şen, Serkan Günay, Raşit Sert, Mustafa Coşkun, Nevzat Daysalı, Cemalettin Ter, Ramazan Aksugül, Tufan Tutum, Cemil Derman, Mehmet Özdamar, Osman Yılmaz, İlhan Tatlı, Dursun Arslan ve Kadir Çelik'ten oluştu.

Denetleme Kurulunda da Levent Ergül, Ehad Yıldız ile Muhammed Emin Şendöl yer aldı.

10 YENİ ÜYEYE ROZET

Genel kurulda, İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'a hediye takdim ederken, 10 yeni üyeye ise rozetleri takıldı.