Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı
Açıklamasına ‘Neden ağrı oluşur"’ sorusunu yanıtlayarak başlayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uz.Dr.Sebahat Canpolat Gül,: “Vücutta fonksiyonel bir bozukluk olduğu zaman cevap olarak ağrı oluşacaktır. Günümüzde ofis çalışanlarının büyük bölümünde bel, boyun, sırt bölgeleri başta olmak üzere birçok eklem bölgesinde zaman içinde kronikleşen ağrılar oluşmaktadır. Statik postür (duruş), kötü ergonomik koşullar, egzersiz alışkanlığının olmaması gibi nedenler sonucunda, önceleri belli belirsiz başlayan eklem ağrıları zaman geçtikçe tedavi edilmezse ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Uzun süre aynı pozisyonda kalınması kaslarda spazma ve sert-ağrılı noktalara (tetik nokta) sebep olur. Spazma giren kas bulunduğu bölgedeki eklemleri kitleyerek bloklara neden olur. Bu bloklar eklem ağrılarına ve zaman içinde eklemlerin fonksiyonlarının bozulmasına ( disfonksiyon) neden olur.Manuel Terapi ile bu eklem blokları açılır ve kas spazmları özel gevşetme yöntemleri ile tedavi edilir. Açılan eklem normal fonksiyonunu gerçekleştirmeye başladığında ağrı ve harekette zorlanma hissi ortadan kalkar” dedi.

MANUEL TERAPİ HANGİ HASTALILARDA UYGULANABİLİR"
“Özellikle kas iskelet sistemine ait yaralanmaların ve fonksiyonel bozuklukların tedavisinde kullanılır. Tedavisinde manuel terapi kullanılan başlıca hastalıklar ise şöyledir;
Omurga problemleri ve ağrıları (Boyun ve bel fıtığı, duruş problemleri, omurgada hareket kısıtlılıkları vs)
Eklem problemleri ve ağrıları (Hareket kısıtlılıkları, güç kayıpları, kırık-çıkık sonrası rehabilitasyon vs)
Romatizmal hastalıklar (Ankilozan spondilit, romatoid artrit, fibromiyalji vs)
Yumuşak doku problemleri ve ağrıları (Kas ve tendon yırtıkları, dokularda sertleşme ya da gerginlikler vs.)
Ameliyat sonrası rehabilitasyon (Ameliyat sonrası fonksiyonların geri kazanılması ve geliştirilmesi, eklem kontraktürleri vs.)
Spor yaralanmaları (Yumuşak doku zedelenmesi, kas yırtılması, çıkıklar vs.)
Baş ağrısı (Gerilim ya da stres sonrası oluşan baş ağrıları, boyun problemlerine eşlik eden ağrılar vs.)
Aşırı stres ile gelen gerginlik ve ağrılar”

MANUEL TERAPİ ETKİLİ BİR YÖNTEM MİDİR"
“Günlük yaşamda hemen hemen herkeste görülen bel ve boyun ağrılarının tedavisinde manuel terapi ile etkili ve kısa sürede sonuç alınmaktadır. Özellikle gün içinde uzun süreli olarak oturmak zorunda olan meslek gruplarında veya sedanter (inaktif) bir yaşam tarzını sürdüren kişilerde sıkça omurga problemleri görülür. Bu vakalarda ağrı ve hareket kısıtlılıkları genellikle omurgadaki disk herniasyonlarına (fıtıklara) bağlanır. Aslında disk herniasyonları sinirlere bası yapacak kadar büyük değilse genellikle semptom vermez. Bu yüzden omurga ağrılarının büyük çoğunluğu mekanik kökenli oluşmaktadır. Kasları omurgayı destekleyecek kadar güçlü olmayan kişilerde, gün içinde yoğun strese maruz kalanlarda, uyku düzeni bozuk olanlarda ve işi gereği gün içinde uzun süreler sabit kalanlarda kasların uzun süreli kasılmasına ve eklemlerin hareketsiz kalmasına bağlı omurgadaki faset eklemlerin kilitlenmesine bağlı ağrılar ortaya çıkar. Bu rahatsızlık tedavi edilmezse kronikleşmeye ve başka omurga problemlerine yol açar. Manuel terapi günümüzde bu tip omurga problemlerinin herhangi bir ilaca ya da cihaza gerek olmadan günümüzdeki klasik yöntemlerin hepsinden hızlı, etkili ve kalıcı tedavisine olanak tanır”