2 Kasım'da İnegöl'e gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, İnegöl'ün il olması gerektiğini belirterek bu konuda parti olarak çaba göstereceklerini söylemişti.

Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum! Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum!

Ziyaretin hemen ardından Kılıçdaroğlu hemen harekete geçerek, İnegöl'ün il yapılması için 28 Kasım'da 'İnegöl adıyla yeni bir il kurulması hakkında kanun teklifi' verdi.

Verilen kanun teklifinde; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Grup Başkanvekilleri Manisa Milletvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Engin Altay, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun imzaları bulunuyor.

6 İLÇE

Kanun teklifi ile Keles ve Domaniç ile birlikte Kurşunlu, Alanyurt, Yeniceköy ve Kemalpaşa Mahallelerinin İnegöl'ün ilçeleri olması öngörülüyor.

KAMUSAL HİZMETLERE HIZLI ERİŞİM

Sunulan kanun teklifinin gerekçesinde ise şu ifadeler yer aldı;

"Dünyada ve ülkemizde yaşanan hızlı nüfus artışı ve gelişen teknolojiye paralel olarak artan temel insan ihtiyaçlarının yerinde karşılanması sosyal devletlerin başlıca sorunlarındandır. Vatandaşın devletten alması gereken sağlık, eğitim, hukuk gibi temel hizmetlere ve bir üniversiteye kendi il sınırları içinde kolayca erişimini sağlayabilmek günümüzde zorunlu kamusal hizmetler olarak görülmektedir. "

SANAYİSİ İLE ÖN PLANDA

"İnegöl, Bursa'ya 40 km, Bursa Yenişehir Havalimanı 25 km uzaklıkta, Türkiye İstatistik Kurumu 2016 yılı verilerine göre 255.032 kişilik nüfusuyla Bursa'nın merkez dışındaki en büyük ilçesidir. Büyükşehir sınırları dışında Türkiye'nin nüfus açısından en kalabalık ilçelerinden biri olan İnegöl'ün nüfusu aldığı yoğun göç nedeniyle hızla artmaktadır."

"Sadece Bursa'nın değil ülkemizin de önemli bir sanayi merkezi olan İnegöl, TÜIK tarafından açıklanan istatistiklere göre Türkiye'nin 16. büyük sanayi merkezidir. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Türkiye'nin birçok ünlü markasının Türk ekonomisine kazandırmış İnegöl Mobilyası; artık dünya çapında bilinen bir marka haline gelmiştir.

"Türkiye'nin ilk ilçe organize sanayi bölgesi olan ve 1977 yılında 3 milyon m2'lik bir alanda kurulan OSB ağırlıklı olarak tekstil ve hazır giyim işletmeleri ile göze çarpmakla birlikte; sünger üretimi, sunta ve kontrplak üretimi, gıda üretimi, yem üretimi, ambalaj, cam, orman ürünleri-mobilya, kimya, gıda, döküm ile otomotiv yan sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler bulunmaktadır."

"Son yıllarda ise küçük atölyelerde faaliyet gösteren mobilya imalathaneleri fabrikalaşma yoluna gitmişler ve ünü ülke sınırlarını aşan, her biri birer marka olma yolunda ilerleyen tesisler olmaya başlamışlardır. "

İNEGÖL MARKALAŞARAK BÜYÜYOR

"İnegöl; sadece sanayide İnegöl Mobilyası ile değil; yemekte İnegöl Köftesi, turizmde Oylat kaplıcaları, tarımda İnegöl Ay çekirdeği, kültürel alanda ülkemizin ilk sivil dernekleri olan Tarihi İnegöl Mehteri ve şifa kaynaklarıyla markalaşarak hızla büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir."

"Nüfusu, ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri dikkate alındığında İnegöl'ün il olmanın temel gereksinimlerini ve kamusal hizmetlerin yerinde kurulmuş merkezi idarinin il teşkilatlarında karşılanması zorunluluğunu açıkça ortaya koymaktadır."