Türkiye'nin önemli kaplıca merkezlerinden biri olan ve doğal güzellikleriyle de dört mevsim yerli turistleri çeken Oylat'a giden yolda yer alan Hilmiye, Türkiye'nin en uzun 2.köyü olarak geçiyor.

Büyükşehir Yasasının ardından kırsal mahalle statüsüne geçen Hilmiye, yol boyunca kurulan evleriyle dikkat çekiyor.

OYLAT MAĞARASI

İnegöl-Oylat yolunun dışındaki alanlarda çok fazla yerleşimin olmadığı Hilmiye'nin, ayrıca Türkiye'nin en büyük mağaralarından biri olan Oylat Mağarası da sınırları içerisinde yer alıyor.

KOOPERATİF KURULDU

İnegöl´ün turizm cenneti Oylat Boğazı çevresinde bulunan kırsal mahalledeki kadınların el birliği yaparak kurduğu Oylat Boğazı Köyleri ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifi de Hilmiye'de kuruldu.

TÜRKİYE'DE İKİNCİ

Hilmiye hakkında bilgiler veren Hilmiye Mahallesi muhtarı Nurettin Hazer: "Köyümüz Marmara bölgesinin en uzun köyü, Türkiye'de en uzun ikinci köy. Ben bu konuyu biraz araştırdım ya Doğu Karadeniz'de ya da Güney Doğu'da bir köy olması lazım" dedi.

Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu

TOPLAM UZUNLUK 3 KM

Toplamda 3 km uzunlukla Marmara Bölgesinin en uzun köyü olma özelliği taşıdığını ifade eden Hazer:

"Köyümüzde nüfus 750 kişi yaşıyor ama yazın bu nüfus bin sayısına kadar çıkıyor. Köyümüzde tarım ve hayvancılık çok az yapılıyor. Köyümüzde ağırlıklı olarak emekli olanlar ikamet ediyor.

Köyümüzün gençlerinin çoğu da zaten İnegöl'e göç ettiler. Köyümüzde 120 hane bulunmakta, köyümüzün toplam uzunluğu 3 km" ifadelerini kullandı.