VEFATININ 80. YILI
Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı'nı kaleme alan milli şair Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 80. Yılında, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından sunulacak anlatı ile anıyor.
30 ARALIK'TA KENT MÜZESİ'NDE
Mithat Cemal Kuntay'ın 'Mehmed Akif; Hayatı- Seciyesi- Sanatı' ve Hicran Göze 'Mehmed Akif; Hüzünlü Bir Yolculuk' adlı kitaplarından yola çıkılarak hazırlanan 'Işıklı Yolun Hüzünlü Yolcusu; Mehmed Akif' adlı anlatı 26 - 30 Aralık tarihleri arasında 5 ayrı mekanda sunulacak.
Anlamlı program 26 Aralık Pazartesi günü saat 19.00'da Bayezıd Paşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde, 27 Aralık Salı günü İbrahim Paşa Kültür Merkezi'nde (Mahkeme Hamamı), 28 Aralık Çarşamba günü Mudanya Hasan Bey Sanat Merkezi'nde, 29 Aralık Perşembe İznik I. Murat Kültür Merkezi'nde ve 30 Aralık Cuma günü de İnegöl Kent Müzesi'nde gerçekleştirilecektir.
MEHMET AKİF HAKKINDA
Ölümünün üzerinden geçen 80 yıla rağmen güçlü dili ve imanlı mısraları ile hala herkesin gönlünde taht kuran Mehmet Akif'in hayatını ve ahlakını oluşturan en önemli unsur, kendi kendisi olmaktır. Bu O'nun bütün hayatını yönlendiren bir ilkedir. İmanında, sanatında, yaşantısında, kendi adına ve toplum adına konuşurken hep aynı insandır ve neyse odur.
Mehmet Akif, içinde yaşadığı toplumun unutulmuş, kendi kaderine terkedilmiş kimsesiz ve sahipsiz insanların, dünya egemenlerinin yok etmeye çalıştığı bir milletin tanığıdır ama aynı zamanda vicdanıdır. Mithat Cemal'in ifadesi ile Mehmet Akif: "Yüz kahramana yetecek ahlak ve seciyesiyle sıradan bir insan gibi" yaşamaktadır.
Bu sıradan insanın cenazesi de sıradan başlayacak ama sonrasında planlanmamış yoğun bir katılımla unutulmaz bir törene dönüşecek ve Türk halkı milli şairini yüreğine defnedecektir. İşte bu Cenaze Töreni ile başlayan anlatı; en yakın dostları arasında yer alan Mithat Cemal Kuntay'ın dilinden Milli şairin yaşamında öne çıkan anlarla devam edecektir.

Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı