‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı

İnegöl Ahıska Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, geçtiğimiz günlerde referanduma ilişkin daha önce yaptığı açıklamayı anımsatarak tepki gösteren Bursa Birleşik Ahıska Türkleri Derneği yönetimine cevap verdi.
GENÇ GAZETE'DE ÇIKTI
Taş; "24 Şubat 2016 tarihinde halkımızın sitem ve sıkıntılarını anlattığım basın toplantısı haberini çarpıtarak basın açıklamasında bulunan sözde Bursa'daki dernekleri kapattırarak birlik kurduklarını iddia eden Bursa Birleşik Ahıska Türkleri Derneği Başkan Vekili sıfatıyla konuşan şahıs daha basında çıkan sözlerimi dahi okumadan yada o şekilde çarpıtarak bazı açıklamalarda bulunmuş; ilçemizdeki Genç Gazete de sosyal medyadan yazıyı alarak; sözüm ona Bursa'da dernekleri tek çatı altında birleştiren dernek olarak şahsıma tepki gösterdiklerini lanse etmiştir. Bu şahıslar İnegöl derneğimizi de tehdit ve şantajla kapattırmaya çalışmışlar, fakat halkımızın sahip çıkması neticesinde başarılı olamamışlardır. Aynı tehdit ve şantajla Bursa'daki diğer dernekleri de kapattırmaya çalışmışlar dernek başkanı arkadaşlarda savcılığa suç duyurusu yaparak hukuki süreci başlatmışlardır.Yine o tarihlerde şahsımı gizli numaradan arayıp tehdit eden şahsın kimliği İnegöl Cumhuriyet Savcılığı tarafından tespit edilmiş ve hakkında hukuki süreç başlatılmıştır" dedi.
HİÇ BİR SORUNUMUZLA İLGİLENMEDİLER
"Bizlerin bu güne değin yaptığı çalışmalar bellidir" diyen Taş; "Bunu halkımız da devletimiz de çok iyi biliyor, her zaman devletimizin ve milletimizin yanında yer aldık. Hiçbir zaman birileri gibi çıkar peşinde koşmadık. 24 Şubat 2016 tarihinde yaptığım basın açıklamasında halkımızın kırgın olduğunu ve vatandaşlığı olan halkımızın da devletimiz bizim halkımızı vatandaşlığa layık görmüyorsa biz vatandaş olanlar da gerekirse sandığa gitmeyeceğiz diyorlar ben de cevap veremiyorum demiştim. Maalesef bu açıklamamı özellikle bugüne kadar hiçbir sorunumuzla ilgilenmemiş bunlar sözüm ona Bursa'da birlik kuracağız deyip zorba ve hukuksuz yollarla yola çıkan ve birlik değil 12 ayrı derneğin yanına amacı ve hedefi belli olmayan bir 13.dernek daha kuran bu şahıslar, söylemimi çarpıtarak kendilerini bir faaliyette bulunmuş gibi karalama yöntemiyle basında ve toplum içinde yer edinmeye çalışıyorlar"
SAĞLIK SORUNU ÇÖZÜLDÜ
"Devletimiz sorunlarımızın çözümü noktasında ciddi adımlar atmaktadır. Bizler dernek olarak bunun çok iyi farkındayız. İçinden geçtiğimiz süreci de devletimizin, ülkemizin birliği, bütünlüğü için gösterdiği azami çabayı da çok iyi görüyor ve takdir ediyoruz ve elimizden geldiğince katkı koymaya çalışıyoruz. Devletimiz; ikamet izni ile ülkemizde yaşayan soydaşlarımızın sağlık sorunlarını aylık ödenecek 53 TL bedelle genel sağlık sigortası kapsamına alınarak çözmüştür. Bilindiği üzere soydaşlarımızın hastanelere hizmet karşılığı ödemekte çok zorlanacakları bedellerle karşılaşılmaktaydı.
53 TL aylık Genel Sağlık Sigortası bedeli ödeme yöntemiyle bu sorun ortadan kalkmış oldu" ifadelerini kullandı.
VATANDAŞLIK ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
Ahıskalılara vatandaşlık konusunda yapılan çalışmalara da değinen Taş; "Devletimiz tarafından vatandaşlık konusundaki çalışmalar titizlikle devam ettirilmektedir. Ben inanıyorum ki sırasıyla tüm sorunlarımız çözüme kavuşacaktır. Bu bağlamda, bugüne kadar her zaman yanımızda olan ve bize desteklerini esirgemeyen İçişleri Eski Bakanımız Efkan Ala ve Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin Bey'e çok teşekkür ediyoruz. Özellikle sağlık sorunumuzun çözümünde Efkan Ala Bakanımızın çok değerli katkıları olmuştur. 1944 Ahıska Sürgün Anıtı açılışında sağlık konusunda yaşadığımız sıkıntıyı anlattığımızda yanımızda sağlık bakanımızla telefon görüşmesi yaparak süreci başlatmıştır. Ve devamında da 53 TL aylık bedel ödeme yöntemiyle vatandaşlık sorunu olan soydaşlarımızın oturma izin belgesi ile (GSS) Genel Sağlık Sigortası Kapsamına alınmalarının sağlanmasıyla çözüme kavuşmuştur" şeklinde konuştu.
TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDIĞI YALAN
Taş açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bursa'da kurulan bu Bursa Birleşik Ahıskalı Türkler Derneği'nin diğer dernekleri çatısı altında topladığı yalandır. Ve kesinlikle halkımızı temsil etmemektedirler. Ne maksatla kurulduğunu da bilmediğimiz bu arkadaşlarla hiçbir şekilde işimiz olamaz. Zaten kendileriyle ilgili hukuki sürecimiz devam ediyor. Öyle dernek basıp, baskı yapmayla dernek başkanları tehdit edilmeyle bu işler yürümez. Bazı arkadaşlarımızın Bu sözüm ona birlik adıyla kurulan derneğin bu durumunu daha dikkatli irdelemeleri ve ona göre mesafeli olmaları çok daha fazla insanlarımızın yararına olacaktır. Milletin için bir projen varsa çıkıp anlatırsın halkının sorunlarına çözüm ararsın. Halk da seni yaptığın çalışmalarla görür. Başkalarına yaptığın karalamalarla değil. Bizler bu güne kadar yaptığımız çalışmalarla halkımıza karşıda devletimize karşıda rüştümüzü ispat ettik"
EVET DİYECEĞİZ
"Geçtiğimiz günlerde DATUB Yönetim Kurulu olarak Referandumda 'Evet'i destekliyoruz deyip; devletimizin yanında yerini almıştır. Geçtiğimiz cumartesi günü Efkan Ala Bakanımızın derneğimizi ziyaretinde biz de yaptığımız açıklamada bizler çocuklarımızın geleceğine hayır demeyiz, neslimizin geleceğine hayır demeyiz, ülkemizin geleceğine hayır demeyiz diyerek çizgimizi net bir şekilde ortaya koyduk. O arkadaşlara tavsiyem birilerini karalamaya çalışacaklarına halkımızın sorunlarının çözümü için proje yapsınlar. Görüşmeler yapsınlar bizleri halkımız da devletimiz de çok iyi tanıyor. Bizim üzerimizde pirim yapamazlar bunu böyle bilsinler. DATÜB'ü de yanlış ifadeler ve söylemlerle kandırmaya çalışmasınlar"