Anadolu Gençlik Derneği, Mekke'nin Fethinin 1386'ncı yıldönümünü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutladı. 81 il, 600 noktada gerçekleşen ve fetih ruhunun yeniden teneffüs edildiği fetih programlarına yüz binlerce vatandaş katıldı.


COŞKULU KUTLAMA
İnegöl Anadolu Gençlik Derneği de merkez binasında ortaokul ve lise öğrencilerinin velileri ile birlikte katılım sağladığı 31 Aralık gecesini insanların faydalı bir şekilde değerlendirmeleri için Kuran tilaveti ile başlayıp sinevizyon gösterileri, eğitimci Saadettin Narman'ın sohbeti ve ödüllü yarışmalar ile Mekke'nin Fethi programını coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi.
ADİL DÜZENİN YOLU AÇILACAK
Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mustafa Özkan; "Türkiye genelinde 600'ü aşkın noktada Mekke'nin Fethi programları düzenleniyor. Kelime olarak 'açmak' anlamına gelen fetih, yüreklerin ve yolların tevhide açılmasıdır. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır" ifadelerini kullandı.
FETHİ ANLATTI
Daha sonra eğitimci Sadettin Narman Hoca'nın Mekke'nin Fethi'ni Hudeybiye ile birlikte ele aldığı sohbetinin ardından öğrencilerin ezan okuma yarışmaları, Kuran okuma yarışmaları ve bilgi yarışmaları sonucunda hediyelerinin takdimi ile program son buldu.

Sakal bırakmak sevap mı? Sakalını kesen günaha girer mi? Sakal bırakmak sevap mı? Sakalını kesen günaha girer mi?