Türk Eğitim-Sen İnegöl İlçe Temsilcisi Şenol Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"3,2 milyon kamu çalışanı, 1,9 milyon emekli ve bunların aileleriyle birlikte toplamda 20 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri yetkili sendikanın satışı ile sonuçlanmıştır.

Dünya'nın neresine bakarsanız bakın muhtemel enflasyon beklentisinin altında zamma imza atmak temsil ettiği kesimleri hükümete peşkeş çekmek, satmaktır.

Son 3 yıldır hükümet koyduğu yıllık enflasyon hedefini tutturamadığı bir ortamda merkez bankasının 2018 için ortalama % 6,5 enflasyon beklentisine karşın gerçekleşecek enflasyonu tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yoktur. Bu atılan imza tamamen "sıfır" zamdır. Yani satıştır.

İşçilerle imzalanan toplu sözleşmede; %5+7,5 zam; 3 bin liranın altında maaş alanlara aylık 90 TL iyileştirme ve ilave tediye ücretine 250 TL'lik artış söz konusu iken 5,1 milyon memur ve emekli adına 2018 yılı için %4+3,5; 2019 için ise %4+5 zammı kabul edenler, memurun ve emeklinin ekonomik idam fermanını da imzalamışlardır.

HAKEM HEYETİNE BİLE GİDEMEDİLER

Kanun gereği uzlaşma sağlanamaması halinde hakem heyetine gidilebilmekte ve hakem heyetinin kararı bağlayıcı olmaktadır. 2018 için % 4+ % 3,5, 2019 içinse % 4 + % 5 zammı gece yarısı kabul etmeyeceklerini ve hakem heyetine gideceklerini söyleyen sarı sendika ilerleyen saatlerde bunu bile yapamamış ve 0 zamma imza atmıştır.

Hormonlu büyümek iktidara gebe kalarak yetki almak böyledir. Sahibin ne emrederse onu yapmak zorunda kalırsın. Direnemezsin ve teslim olursun.

BU TOPLU SÖZLEŞME TAM BİR HEZİMETTİR.

Bu toplu sözleşme 4/B'li, 4/C'li ve diğer sözleşmeli ve vekil personelin sorunlarına bir çare getirmemektedir.

Yıllardır yaşanan hak kayıplarının telafisi için hiçbir çözüm sunmamaktadır.

Yardımcı hizmetlilerin, ek gösterge mağdurlarının beklentilerine cevap olamamıştır.

Aile yardımı, çocuk parası gibi sosyal yanı olmayan topal bir sözleşmeye imza atılmıştır.

Mübarek Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi bekleyen milyonların hayalleri yıkılmıştır.

Tüm personelin fazla mesai sorunu, nöbet ücretleri, ek ders ücretleri, döner sermaye ödemelerindeki aksaklıklar,

Ek ödemeler, Görevde yükselme, Vergi dilimlerindeki adaletsizlik, Fiili hizmet zammı, KİT çalışanlarının sorunları gibi yüzlerce sorun unutulmuştur.

Bu sözleşmeyle memurun umutlarını 2020 yılına kadar söndürenler, 20 milyon kişinin de ahını almışlardır.

Sendikacılık tarihi, bu toplu sözleşmeyi de kaybedilenler sayfasına yazacaktır.

Bu sözleşme sonunda memurlar ve emekliler adına kazanım, koskoca bir sıfırdır.

Yarım puanla mutabakat aşamasına gelenler, yıllardır toplu sözleşme adı altında sergiledikleri orta oyununun Kavuklu 'su, Pişekar'ı dahi olmaktan uzak, yalnızca birer figüran olarak masadan ayrılmışlardır.

MEMUR 2002 YILINDAN BU GÜNE SÜREKLİ KAYIPTA!

2002 yılında ortalama memur maaşıyla 22,1 çeyrek altın alınabilirken her yıl, eriyerek 2015 yılında bu rakam 14,6 çeyrek altına, en son 2017 yılında ise ortalama memur maaşına göre 12,6 çeyrek altına düşmüştür. Reel anlamda sürekli kayıpta olan memura bu toplu sözleşme tam bir darbe olmuştur."

BUÇUK ZAMMINIZI SİZE YOLLUYORUZ "KINA PARASI" YAPARSINIZ!

"Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube İnegöl İlçe Temsilcisi Şenol Şahin açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu? Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu?

3,5 + 3,5 zamma imza atmam deyip 0,5 puanlık artışla 4+3,5 zamma imza atanlara buçuk farkı olan 15,4 TL'yi sevinçlerini taçlandırmaları için kına parası yapmaları üzere sarı sendikaya buradan gönderiyoruz.

Diğer taraftan kamu görevlilerimizden bu tiyatroya daha fazla seyirci kalmamalarını, milyonların kaderini belirleyen bu masanın ciddiyetine yakışır temsilcilerle, gerçek bir pazarlık ve mücadele alanı olması için tercihlerini gözden geçirmelerini istiyoruz.

Kamu çalışanları ve emeklilerimizin bu oyunu bozması ve artık "Bu masallara bir son verin" demesi bir zorunluluk haline gelmiştir."