Ağustos ayında 5 milyonu aşkın memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 4. dönem toplu sözleşmede mutabakata varıldı. Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, yaptığı açıklamada,

"Geçen dönem, ülkenin kaosa sürüklenmesinin istendiği 15 Temmuz darbe hain darbe girişimi öncesi toplu sözleşme yapıldı. O şartlar içinde memura genel itibari ile yüzde 18 gibi bir zam elde edildi. Bu dönemde ise ülkemizin içeride ve dışarıda neredeyse bir savaş halinin yaşandığı durum söz konusudur. Masada çatışmayı değil uzlaşmayı tercih eden bir tavır sergileyerek, 17,54'lük bir kazanımla ayrıldık. Bir önceki yıla göre 0,5 puanlık bir düşüş söz konusu olmuştur. Genel itibariyle de kamu çalışanlarımızı yüzünü bir güldürecek bir kazanımdır" diye konuştu.

26 Nisan Güncel Altın Fiyatları 26 Nisan Güncel Altın Fiyatları

14 Ağustos tarihinde kamu işveren heyetinin ilk teklifinin kabul edilemez olduğunu hatırlatan Numan Şeker, "2018 için 3+3 ve 2019 için 3+3 olarak açıklanan ilk teklif, 15 Temmuz'u yaşamış bir Türkiye'nin şartlarının farkında olmakla birlikte memurun rıza göstermeyeceği bir teklifti kabul edemezdik. 3+3+3+3 olarak sunulan ilk teklifte 27 milyar olan bütçe payını 9 milyar TL artırdık. Sunulan ilk teklifte yüzde 12,5 olan oranı yüzde 17,54'e çıkararak yüzde 40 oranında bir artış sağladık. Zam oranlarının enflasyonun altında kalması halinde aradaki fark kadar enflasyon farkı zammı maaşlara yansıtılacak. Bunun yanı sıra kamu çalışanlarımız için 258 maddelik bir kazanım elde ettik" diye konuştu.