Bursa programının ardından ilçemize gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Meral Akşener, partililerle buluştu. İnegöl girişinde konvoyla karşılanan Akşener, parti önünde hazırlanan programda sevenlerine hitap etti.

GÖREVDEN ALINDI İDDİASI

Akşener'in programına İlçe Başkanı Müfit Besler, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Akşener'i İnegöl'e getirerek, MHP İnegöl İlçe Teşkilatının tarafını seçti yorumları yapılırken, teşkilatın genel merkez tarafından görevden alındığı iddiaları da gündeme geldi.

İDDİAMIZ İKTİDAR OLMAK

MHP'nin 1 Kasım seçimlerinde 12 civarında oy almasının ardından aday olduğunu aktaran Genel Başkan adayı Meral Akşener, "Vatandaş ve teşkilatlarımız nezdinde 'Haydi çık, yürü, beraber gidelim' sözleriyle muhatap olduğum için bugün aranızdayım. Teşkilatımızın, tabanımızın ve milletimizin; 'Haydi bakalım, yürü' demesinden dolayı bu yola çıktım. Aday olduğumu Bursa'da açıkladım."

"15 Mayıs'ta Olağanüstü kurultayımız yapılacak. Bu bizim bir iç işimiz. İddiamız; biz MHP'yi iktidarın önemli bir seçeneği haline getirebiliriz. İddiamız iktidar olmaktır, iktidarın karşısındaki güçlü iktidar alternatifi olmaktır. Bu nedenle dedim ki; 'Ben Başbakan olacağım'. Aziz milletimiz bu kararımızı, hissiyatımızı, hedefimizi uygun gördü ki gittiğimiz her yerde büyük bir çabaya ihtiyaç kalmadan, paraya pula ihtiyaç olmadan milletimiz kendi kendine; 'Haydi bakalım, buyurun' der oldu."

"Milletimiz Ülkücü iradeye diyor ki; 'Yapın kongrenizi, yapın değişiminizi. Biz sizi bu defa iktidar olarak deneyeceğiz, size destek olacağız.' Bununla ilgili sokakta, mahallede, esnafta, lokantalarda gördüğümüz, ev kadınlarında, gençlerde gördüğümüz o teveccühün birilerini korkuttuğunu hep beraber görüyoruz" diye konuştu.

ÜLKÜCÜLER UYANDI, İKTİDAR İSTİYOR

Yaptırdığı araştırmalar sonucunda Genel Başkan olarak seçildiği takdirde MHP'nin oy oranının başlangıçta yüzde 25 oranında olduğunu belirten Akşener, söylemenin üzerine hiçbir araştırmacının bunun aleyhinde bir yalanlama yapamadığını söyledi.

CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı

'Ülkücüler uyandı, iktidar istiyor' diyerek konuşmasına devam eden Genel Başkan adayı Akşener, "Bizim dışımızda, üst kurul delegelerimizin dışında herkes konuşuyor. Bir AKP Milletvekili hızını alamadı ben seçilirsem partiyi PKK'ya yaklaştıracakmışım. Tövbe estağfurullah. Onları millet süpürecek. Allah'ın izniyle, sizlerin iradesiyle bu kongreyi yapacağız. Anlıyoruz ki bu kadar çok düşmanımız varmış gibi göründüğüne göre, bu kadar çok korkunun eseri iftiralar ortaya atıldığına göre biz doğru yoldayız."

SİZ DE YAMUKSUNUZ

"Milletimizin sesini doğru duymuşuz, milletimizin avukatı olma konusundaki kararlılığımızı da milletimize doğru anlatmışız. Buradan bana iftira atan, 548 delegemize, il başkanlarımıza iftira atanlara sesleniyorum; hepimize paralel dediniz. Eğer geometrinin kavramlarını kullanacaksak siz de yamuksunuz. Allah'ın izniyle önce partimizde demokrasiyi sonra ülkemizde demokrasiyi gerçekleştireceğiz."

KİMSE BENİ KANDIRDI DEMEYECEĞİM

"Önce partimizde dostluğu, kardeşlik hukukunu, sonra ülkemizde dostluğu, kardeşlik hukukunu ve huzuru gerçekleştireceğiz. Her türlü iftira atanlara sesleniyorum. Asla beni geri döndüremezsiniz. Benimle birlikte arkadaşlarımı da geri döndüremezsiniz. MHP'yi partinizin arka bahçesi yapamayacaksınız, buna müsaade etmeyeceğiz. Asla yolsuzluk ve hırsızlığa müsaade etmeyeceğim. Asla kimse beni kandırdı demeyeceğim ve buna bağlı olarak varsa yanlışlığım sorumluluğunu alacağım. Asla Allah'tan başka kimseye boyun eğmeyeceğim. Kul hakkı yiyenlerin sonuna kadar peşinde olacağım" diye konuştu.